|

BİLSEM öğretmen alımı başvuru işlemleri! MEBBİS öğretmen giriş

BİLSEM öğretmen alımı başvuru işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. MEBBİS öğretmen girişi yaparak başvuruda bulunmak için sayfamızda verdiğimiz bilgilere bakabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) öğretmen ihtiyacını karşılamaya yönelik alım yapılacak. MEBBİS öğretmen girişi yaparak Bilsem başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
17:30 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:55 - 13/02/2017 Pazartesi
Diğer
BİLSEM öğretmen alımı başvuru ve MEBBİS öğretmen giriş sayfası
BİLSEM öğretmen alımı başvuru ve MEBBİS öğretmen giriş sayfası

BİLSEM öğretmen alımı başvuruları devam ediyor. MEBBİS öğretmen girişi yapmak ve BİLSEM başvurularını tamamlamak için haberimizdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri'ne (BİLSEM) öğretmen alımı yapılacak. BİLSEM öğretmen alımı için atamalara ilişkin başvuru ve onay süreci 6-17 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak.






Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak öğretmen alımı yapılacaktır.


Atamalara ilişkin başvuru ve onay süreci 06 - 17 Şubat 2017 tarihleri arasında

http://mebbis.meb.gov.tr

adresinden gerçekleştirilecektir. Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.



Başvurusu yapılacak Bilim ve Sanat Merkezlerine ait kontenjanlar daha sonra

http://orgm.meb.gov.tr/

adresinden yayımlanacaktır.



Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu´nu indirmek için tıklayınız.



Başvuru Şartları


Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanabilmek için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır:



a) Başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlikte adaylığı kalkmış olmak



b) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında boş norm kadro bulunması.



c) 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesinde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.



2. Başvuru İşlemleri


2.1.Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.



2.2. Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacak



2.3. Başvuru yapan öğretmenler Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu'nda yer alan puan aldıkları tüm kriterlere ilişkin belgeleri görevli oldukları okul/ kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir.



2.4. Okul/ kurum müdürlüğü, başvuru formu ve belgelerini inceleyip kılavuzdaki şartlara uygun olanları onaylayacaktır.



2.5. Onaylanan başvuru formunun iki adet çıktısı alınarak öğretmene imzalatılacaktır. Bir nüshası öğretmene verilecek, diğer nüshası tüm ekleriyle birlikte il öğretmen değerlendirme komisyonuna gönderilecektir.



2.6. Başvuru süresi içinde onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurup daha sonra düzeltilmesini yazılı olarak talep eden öğretmenlerin taleplerinin uygun olması hâlinde onay birimi tarafından değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacaktır.



2.7. Başvuru ve onay işlemleri, İnternet ortamından takip edilebilecektir.



C. DEĞERLENDİRME


1) Onay birimlerinin onay işlemini tamamlamalarından sonra atama takvimi doğrultusunda başvurular il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacaktır.



2) Değerlendirmede, başvuru formunda puan alınan her bir kritere ilişkin eklenen belgeler kontrol edilecektir. Eksik ya da geçersiz belge tespit edilmesi durumunda ilgili kriterden alınan puan değerlendirme dışı bırakılacaktır.



3) İldeki bilim ve sanat merkezlerinde boş norm kadrosu bulunmayan alanlarda yapılmış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.



4) Yapılan kriter ve belge kontrolü sonuçlarına göre alanlar bazında en yüksek puan alan öğretmenden başlamak üzere oluşturulan puan listesi ve sözlü sınava hak kazananlar arasından ildeki bilim ve sanat merkezlerinin alanlar bazında boş normunun 3 (üç) katı aday (Son sıradaki adayla eşit puan alanlar dâhil.) il milli eğitim müdürlüklerince ilan edilecektir.



5) Sözlü sınava hak kazanan adaylar ve Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu' ndan elde edilen puanları il milli eğitim müdürlüklerince Bakanlığa bildirilecektir.



6) Sözlü sınava girecek adayların sınava ilişkin tarih, saat ve yer bilgileri Bakanlıkça ilan edilecektir.



D. SÖZLÜ SINAV


1) Sözlü sınav, Bakanlıkça belirlenecek bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacaktır.



2) Sözlü sınava katılacak öğretmenler sözlü sınav tarihinde valiliklerce “görevli izinli” sayılacaktır. Bakanlıkça kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye ödenmeyecektir.



3) Sözlü sınav, Ek-3 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu'na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.



E. TERCİHLER VE ATAMALAR


1) Sözlü sınava giren adayların atamaya esas puanları, il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden belirlenen puanın %60'ı ile sözlü sınavdan alınan puanın %40'ı toplanarak belirlenecektir.



2) Sözlü sınava girmeyen adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.



3) Alanlara gore sözlü sınava giren adayların atamaya esas puanları Bakanlık tarafından http://orgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacaktır.



4) Atamaya esas puanı 40 ve üzeri olan adaylar, atama döneminde görev yaptıkları ilde alanlarında boş norm kadronun bulunduğu bilim ve sanat merkezlerini tercih edebilecektir.



5) Atamalar, alanlara göre atamaya esas puan üstünlüğü esas alınarak adayların tercihleri doğrultusunda Atama Takvimi'nde belirtilen tarihler arasında Bakanlıkça yapılacaktır.



6) Adayların atamaya esas puanlarının eşitliği hâlinde Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu puanı fazla olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin bozulmaması durumunda hizmet süresi az olan adayın atamasına öncelik verilecektir. Eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday kura ile belirlenecektir.



7) 40 ve üzeri puan almış adaylardan ataması gerçekleşmeyenlerin puanları geçerliliğini yitirecektir.



8) Atama sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmî İnternet sitesinde ilan edilecektir.



MEBBİS nedir?


Mebbis

kelimesinin anlamı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri demektir. MEB tarafından öğretmenlere özel olarak oluşturulan bu sistem, bu sene içerisinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sistem içerisinde öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak ve bununla birlikte öğretmenlerin kullanımını zorunlu kılan servisler bulunmaktadır.




MEBBİS Kullanıcısı:


Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası" simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.



MEBBİS Kullanıcısı İçin Talep Oluşturma:


Sisteme giriş yapan kullanıcı en soldaki “ANA MENÜ" bölümünden “Sorun Bildir" bağlantısını seçer. 2. Açılan bölümde sol taraftan ilgili birimin altından modül/sistem seçilir. Bu alan zorunludur. 3. Taleple ilgili açıklamalar kısa ve net bir şekilde girilir. (2000 karakter sınırı vardır.) Bu alan zorunludur. 4. İletişim bilgileri alanından “Ekle" düğmesinden iletişim bilgileri eklenir. İletişim bilgilerinden e-posta adresini girmek zorunludur. İletişim bilgileri sistemi ilk kullanımda eklenir, diğer kullanımlarda var olan iletişim bilgileri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir. 5. Talep ile ilgili dosya(lar) eklenmek istenirse “TALEP İLE İLGİLİ DOSYALAR" alanından “Dosya Seç" düğmesi kullanılarak dosya seçildikten sonra “Ekle" düğmesine basılır. Dosya yükleme işlemi başarılı ise listeye eklenir. Birden fazla dosya yüklemek mümkündür. Her dosya için bu işlem tekrarlanmalıdır. Eklenebilecek dosya türleri “docx,doc,ppt,bmp,png,xls,pdf,txt,jpeg,jpg,pps,rar,zip" olup, azami dosya boyutu her dosya için 5 MB(megabayt) tır. En fazla yüklenebilecek dosya sayısı 10 dur. 6. “Gönder" düğmesine tıklanarak talep ilgili birime gönderilir.



MEBBİS içinde bulunan modülleri:


-Devlet Kurumlari Modülü



-e-Yatırım İşlemleri



-Meis Modülü



-Meis Sorgu Modülü



-e-Alacak Modülü



-e-Burs Modülü



-Evrak Modülü



-Tefbis



-Kitap Seçim Modülü



-Döner Sermaye Modülü



-EgiTek Sınav Modülü



-Sosyal Tesis Modülü



-e-Mezun



-İlköğretim Kurum Standartları Modülü



-Özel MTSK Modülü



-Özel Öğretim Kurumları Modülü



-Özürlü Birey Modülü



-RAM Modulu



-TKB Modülü



-Performans Yönetim Sistemi



-MEB İnternete Erişim Modülü



-Öğretmenevi Faaliyet Modülü



-Faaliyet Modülü



-Yönetici Modülü



-Okul Gelişim Programı Modülü



-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları



MEBBİS Hizmetleri:


-e-Okul



-e-Akademi



-Halk Eğitim



-Açık Öğretim Kurumları



-e-Yurt



-e-Taşınır



BİLSEM öğretmen alımı başvuru işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. MEBBİS öğretmen girişi yaparak başvuruda bulunmak için sayfamızda verdiğimiz bilgilere bakabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) öğretmen ihtiyacını karşılamaya yönelik alım yapılacak. MEBBİS öğretmen girişi yaparak Bilsem başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. İşte tüm detaylar.


#BİLSEM
#MEBBİS
#MEB
#Öğretmen alımı
#MEBBİS öğretmen giriş
#BİLSEM öğretmen başvuruları
7 yıl önce