|

Çağdaş sanat açıkhavaya çıkıyor!

Açıkhava şirketi Ströer Kentvizyon ile çağdaş sanat platformu artnivo.com, açıkhava reklam ünitelerinde çağdaş sanat sergisi düzenliyor.

Yeni Şafak ve
11:24 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 08:28 - 28/06/2016 Salı
Diğer

İstanbul'daki Ströer Kentvizyon billboardlarında Temmuz ve Ağustos ayı boyunca yer alacak sergi

cagdassanatacikhavada.com

sitesinden de online ziyaret edilebilecek.



artnivo sanatçıları, Temmuz 2016'da ilki gerçekleşecek Çağdaş Sanat Açıkhavada projesinde Ströer Kentvizyon billboardları için ürettikleri işleri sergiliyorlar. Stroer Kentvizyon ve artnivo.com işbirliğiyle gerçekleşecek projede, İstanbul'un semtlerine yayılan billboardlar iki ay süreyle çağdaş sanat çalışmalarına açılıyor, artnivo sanatçıları ile İstanbulluları buluşturuyor.



Çağdaş Sanat Açıkhavada projesinin ilk sergisine yeni çalışmalarıyla Ali Şentürk, Alper Aydın, Can Akgümüş, Çağrı Saray, Öykü Ersoy ve Türkay Çotuk katılıyor.



Çağdaş Sanat Açıkhavada sergisine katılan artnivo sanatçılarının üretimleri, insana, doğaya ve kente dair izlenim ve müdahaleler etrafında bir araya geliyor. Yaşadığı doğayı, kenti ve insanını anlamlandırma, kopyalama, başka bir mecraya aktarma ve müdahale ederek anlamını değiştirme arayışında olan sanatçılar, çalışmalarını kamusal alandaki panolara taşıyarak yine doğa, kent ve insana aktarımını sağlıyorlar.



Ali Şentürk

, sokakta, gündelik yaşam dilinden izlenimlerini panolara aktarıyor. Sanatçı romantik, hüzünlü, esprili ve de iz bırakan küçük cümleleri seçerek büyütüyor ve kent dilini tekrar kentin önüne getiriyor. Yazılar, gece eve, sabah işe, öğlen yemeğe, okula, parka, tuvalete giden insanlara anılarını depreştirme amacı gütmekte.



Arazi sanatı üzerinde çalışmalar yapan

Alper Aydın

'ın

projede yer alan iki çalışması da, yaşadığı yerlerden biri olan Ordu'da, arazide çim üzerine branda ve halı ile müdahalesinden belgelenerek üretilmiş. Sanatçının, insan ürünü nesnelerin doğa ile ilişkisi, birbirlerine etkisi üzerine düşünerek ürettiği bu çalışmalar, kent billboardlarına taşınarak, yeni bir yorum daha kazanıyor.



Can Akgümüş

projede “Aynanın Hafızası” serisinden çalışmalar ile yer alıyor. Serideki fotoğrafların üretimini kırdığı ayna parçalarını yeniden silikonla yapıştırarak oluşturduğu ve yanında yardımcı medyum olarak taşıdığı bir nesne ile gerçekleştiren sanatçı, kameranın yanı sıra oluşturduğu bu nesneyi de şehirde dolaştırıyor ve manzaralara, kamusal alanlara, kalabalıklara, denize ve ormanın kıyısına tutuyor.



Projede yer alan

Çağrı Saray

'ın “Herhangi Bir Gün, Herhangi Bir Yerde” isimli işi, Wim Wenders'in senaryosunu Alman edebiyatçı Peter Handke'yle yazmış olduğu 1987 tarihli “Der Himmel Über Berlin' adlı filminde yeralan repliklerden oluşuyor. Bu repliklerin kamusal alanda reklam amaçlı kullanılan panolarda kullanımı, panoların temel işlevinden hareketle gündelik alışkanlığımızı tersyüz ediyor. İzleyicinin cümlelerle karşı karşıya kalma durumu, aslında mahrem olanın kamusal alana akışını sağlıyor. Panolarda gerçekleşen bu uygulamada cümlelere filmde Berlin'in içine sıkışmış melekler eşlik ediyor, bu kez panoların içine sıkışmış vaziyette.



Çalışmalarında kent ve yabancılaşma üzerinde duran

Öykü Ersoy

ise, bu projede billboardlara yapacağı performatif müdahale ile yer alıyor. Sanatçı billboard üzerindeki fotoğrafa uygulayacağı resim ile anılarından birine referans vererek, kentten aldığını tekrar kente aktarıyor. Projede ayrıca, panoya yapacağı müdahalenin yanında sanatçının tuval üzerine çalıştığı 'Kendime Kentler' serisinden bir işinin imajı yer alıyor.



Nesnelerin ve figürlerin bulundukları alanlarla olan ilişkilerini araştırıp, tasarladığı yapılanmalarla inceleyen



Türkay Çotuk

'un bu yöndeki yaklaşımı, kamusal alana yaptığı müdahaleler sonrası belgelendirdiği fotoğraf çalışmalarında kendini gösteriyor. Sanatçı bu projeye, yapay malzemelerle oluşturduğu bulut formlarının fotoğraf belgeleri ile katılıyor.



Çağdaş Sanat Açık Havada projesinin ilk sergisi 18 Temmuz - 18 Eylül tarihleri arasında İstanbul'daki Ströer Kentvizyon billboardlarında görülebilir.



artnivo.com



Yeni, farklı ve seçilmiş çağdaş sanat eserlerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için kurulmuş online bir çağdaş sanat platformu olan artnivo.com, yeni ve geleceği olan sanatçıları bulup desteklemenin yanı sıra, çağdaş sanatın öncü isimlerini bir araya getirerek, bireysel ve kurumsal koleksiyonlara olduğu gibi bağımsız sanatseverlere de ulaşarak, çağdaş sanatı desteklemektedir.



Ströer Kentvizyon



Türkiye'de 22 yerleşim merkezinde bölge müdürlükleri, satış ofisleri, 250'ye yakın ofis çalışanı ve 300'ü aşkın operasyon elemanıyla ülkenin en büyük açıkhava reklam satış ve pazarlama şirketidir. Billboard, billboard plus, raket, otobüs durağı, silindir kule, megalight, megaboard ve kuleboard gibi reklam üniteleri ile hizmet veren Ströer Kentvizyon, Türkiye çapında 45.000'i aşan açıkhava reklam yüzünün satış ve pazarlamasını yaparak Türkiye nüfusunun %55'ine ulaşmaktadır. Ströer Kentvizyon, büyük boyutlu reklam alanlarının satış ve pazarlamasını yapan Citylights ve KOBİ'lere özel açıkhava reklamı satış ve pazarlamasını yapan Semtvizyon markalarının yanı sıra, alışveriş merkezi reklam network'üne sahiptir






#sanat
#etkinlik
#Ströer Kentvizyon
8 yıl önce