|

Demokrasi nöbetleri saat kaçta başlayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Demokrasi nöbetleri saat kaçta başlayacak? 15 Temmuz darbe girişimi anma etkinlikleri kapsamında demokrasi nöbetleri tutulacak. Peki Demokrasi nöbetleri saat kaçta başlayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmada açıkladı.

Yeni Şafak
22:32 - 15/07/2017 samedi
Güncelleme: 22:54 - 15/07/2017 samedi
Diğer
​Demokrasi nöbetleri saat kaçta başlayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
​Demokrasi nöbetleri saat kaçta başlayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Demokrasi Nöbetleri saat kaçta başlayacak? 15 Temmuz darbe girişimi ardından bir yıl geçti. Bu akşam başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta 15 Temmuz şehitleri anma etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi nöbetlerinin başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi nöbetlerinin bu gece saat 00.13'te okunacak selanın ardından başlayacağını ifade etti.

İstanbul'da etkinkiler, Anadolu Yakası'nda saat 18.30'da "Milli Birlik Yürüyüşü"yle başlatılacak. Yürüyüşe katılanların 20.00'de törenin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ulaşması planlanıyor.

Tören, 20.35'te mehter takımının gösterisinden sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21.15'te şehit yakınları ve gazilerle alana gelmesiyle devam edecek. Burada 21.30'da Kur'an-ı Kerim tilaveti ve toplu duanın ardından 22.05'te 15 Temmuz Belgeseli'nin gösterimi yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 22.30'da tören alanında vatandaşlara hitap etmesi beklenirken, 23.15'te 250 şehidin ismi okunacak ve saygı ışıkları yakılacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 23.30'da Şehitler Makamı'nın açılışı yapılacak. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu Saraçhane'de görüntülerin binalara yansıtılması yöntemiyle "video mapping" gösterisi gerçekleştirilecek.

Türkiye'de selaların okunması ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla saat 00.13'te demokrasi nöbeti başlayacak.

Ankara'daki 15 Temmuz programı

Ankara'da 81 ilde okunan hatmi şeriflerin duası 14 Temmuz'da Millet Camisi'nde yapılacak.

Başkentte 15 Temmuz'da etkinlikler saat 13.00'te Meclis Özel Oturumu ile başlayacak.

Milli Birlik Yürüyüşü, saat 18.30'da Ulus'taki Birinci Meclis binası önünden başlayıp Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergahından devam edecek. Yürüyüş boyunca, vatandaşlar metrelerce uzunluktaki Türk bayrağını taşıyacak. Darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları ve gaziler de yürüyüşe katılacak. Yürüyüş saat 01.00'de TBMM'de sona erecek. Vatandaşlar, TBMM'de saat 02.00'de düzenlenecek programa katılacak. Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından, Meclise ilk bombanın atıldığı saat 02.32'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de konuşma yapması beklenen törenin ardından, 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayrakların teslimi yapılacak. Gençler, bayrakları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a verecek. Program kapsamında saat 03.15'te TBMM ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntülerin binalara yansıtılması yöntemiyle "video mapping" gösterisi yapılacak.

Millet Camisi'nde sabah namazının kılınmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde konuştu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri için milyonlarca vatandaş, törenlerin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne adete akın ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlara sesleniyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şehitlerimizin emaneti kıymetli kardeşlerim. Değerli gazi kardeşlerim. 15 Temmuz ihanet girişiminin yıl dönümünde Türkiye'nin her bir yanını dolduran değerli vatandaşlarım, hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

Tam bir yıl önce, bugün, bu saatlerde ülkemizin birçok yeriyle birlikte burada bir ihanet girişimi başlamıştı. Tanklarıyla, zırhlı araçlarıyla buraya gelen darbecilerin köprüyü kapatmasıyla bir süredir anlam verilemeyen hareketliliğin sebebi anlaşılmıştı.

Darbeciler artık tüm dünyaya kontrol bizim elimizde mesajı vermek istiyorlardı. Aynı saatlerde İstanbul ve Ankara'nın çeşitli yerlerinde işgal girişimi haberleri geliyordu."


"Bu milleti kim durdurabilir?"

En kanlı saldırılar İstanbul ve Ankara'da yaşanmıştır. Diğer ellerimizde darbeciler henüz harekete geçmeye fırsat bulamadan milletimiz, vatansever askerlerimiz ve polislerimiz tarafından derdest edilmişlerdir. İstanbul'da en çok kanın döküldüğü yer 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'dür. Tam 36 vatandaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Saraçhane'de 20'ye yakın şehidimiz var. Çengelköy'de, Atatürk Havalimanı'nda, Türk Telekom binasında onlarca şehit verdik.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde 29 şehidimiz, 36 gazimiz var.

O gece vatandaşımın elinde silah değil iman vardı.

Önünde, arkasında, sağında solunda onlarca kişinin ölmesine rağmen geri dönmeyi düşünmeyen bu milleti kim durdurabilir?

"Önce bu hainlerin kafasını koparacağız"

15 temmuz darbe girişimi milletimize yönelik ilk saldırı değildir. Son saldırı da olmayacaktır. FETÖ'nün sadece FETÖ olmadığını, terör örgütlerinin arkalarında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Önce bu hainlerin kafasını koparacağız.


"Bu vandalların mücadelesi değildir!"

Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir. Vandalların mücadelesi değildir! Dikkat ederseniz bu sözü iki kesim kullanıyor. Birincisi FETÖ'cüler. Hayatları boyunca her yaptıkları gibi bu defa da inkar yoluna, takiye yoluna başvuruyorlar. İkincisi ise ana muhalefet partisinin başındaki zat yapıyor. 15 Temmuz gecesi darbecilerin kontrolü altında çıkıp, Bakırköy'de televizyonlardan olayları takip edince böyle bir hisse kapıldı.

15 Temmuz kontrollü bir darbe değildir. Ama CHP'nin başındaki zat kontrollü bir şekilde oraya getirilmiştir. Sen o makama CD ile gelmiş genel başkansın.

15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak sadece şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da sorumluluğumuzdur.

FETÖ ile mücadele

Kamu kurumlarıyla ilişkisi kesilen FETÖ mensuplarının sayısı 111 bini buldu. Açığa alınan 30 bin kişiyle ilgili işlemler de devam ediyor.

Bu ülkeye ihanet eden hiçbir hainin cezasız kalmayacağından emin olunuz.

"FETÖ'cüleri mahkemeye tek tip çıkaralım"

Geçen gün Sayın Başbakanımız ile konuştum. Artık bu FETÖ'cü hainleri mahkemeye çıkarırken tek tip elbiseyle yargılayalım teklifinde bulundum."

Yüz binler ellerinde Türk bayraklarıyla köprüye yürüdü

Anadolu Yakası’nda Çengelköy, Beylerbeyi, Altunizade bölgelerinde toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla köprüye doğru yürüdü.

Başbakan Binali Yıldırım, Çengelköy'den vatandaşlarla yürüyüşüne başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kısıklı'dan şehit yakınları ve gazilerimizle yürüdü. Erdoğan alanı dolduran milyonları eşi Emine Erdoğan'la birlikte selamladı.

Tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-Kerim tilaveti ile devam etti.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın duasına Şehitler Köprüsü'nde milyonlar 'amin' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması da 22.30'da olacak.

Bu saat darbe girişiminin İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci askerlerce başlatıldığı anı temsil ediyor.

Başbakan Yıldırım: Boyun bükmeyeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Şehitler Köprüsü'nden milyonlara seslendi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Tam burada, o karanlık gecede 34 kahramanımızı şehit verdik. İstanbul'un Çorum'un Gaziantep'in evlatları vatanları için şehit düştü.

Hainleri sevindirmeyeceğiz

Boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimize akıtacağız. Hainleri sevindirmeyeceğiz.

Köprünün Anadolu yakasında, bu mekanda anıt inşa ettik. Şehitlik Parkı yaptık, bu parka 250 selvi ve gül ağacı dikildi. Ağaçların künyesinde şehitlerimizin isimleri yer alıyor. Burayı ziyaret edip, salalar okuyabileceğiz. Şehitlerimizi hikayelerini yaşatmaya devam edeceğiz. Çanakkale'yi geçemeyenler, Şehitler Köprüsü'nü geçebileceğinizi mi zannettiniz. "


#15 Temmuz
#15 Temmuz Şehitler Köprüsü
#Demokrasi Nöbetleri
#Demokrasi nöbeti saat kaçta
il y a 7 ans