|

Edirne'de yarın okullar tatil mi? 9 Ocak Pazartesi Edirne'de okullar tatil mi?

Yarın (9 Ocak Pazartesi) Edirne'de okullar tatil mi? Marmara Bölgesini esir alan kar yağışı birçok ilde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı illerimizde okullar tatil ilan edildi. Peki 9 Ocak Pazartesi Edirne'de yarın okullar tatil mi? İşte Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın tatil açıklaması...

Yeni Şafak
16:39 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 16:44 - 8/01/2017 Pazar
Diğer

Edirne'de

yarın okullar tatil mi

, tatil olacak mı? 9 Ocak Edirne'de okullara tatil var mı? soruları öğrenciler tarafından merak konusu. Öğrenciler Twitter üzerinden bulundukları illerin Valililerine tatil yapılması için mesajlar gönderiyor. Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde kar yağışı etkili oluyor ve bazı kesimler içinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarılar yapılıyor. Peki yarın Edirne'de okullar tatil mi?





9 Ocak Pazartesi Edirne'de okullar tatil mi?


Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde

okullar yarın tatil edildi

. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.



Kar yağışının etkisini yetirmesine rağmen ayazın üşüttüğü Edirne'de kış şartları yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 9 derece ölçüldüğü kentte Tunca ve Meriç nehirlerinin durağan bölümleriyle yol ve kaldırımlarda buzlanma görülüyor. EdirneBelediyesi ekipleri kent merkezinde karayolları ekipleri ise kent merkezi dışındaki alanlarda tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.



Edirne Valisi Günay Özdemir yaptığı açıklamada, kent genelinde kapalı köy yolunun olmadığını açıkladı. Özdemir, çetin kış şartları ve yoğun kar yağışına rağmen ekiplerin yoğun mesaisiyle Edirneliler'in sıkıntı yaşamadığını bu anlamda ekiplere teşekkür ettiğini belirtti.



Bu arada sağlık ekipleri de özellikle köylerden tedavi için kente gelemeyen hastalar için yoğun çaba sarf ediyor. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler paletli ambulansla pek çok vakaya ulaştı.



Bu durumlardan biride Süloğlu ilçesinde yaşandı. Akardere köyünde oturan ve sağlık sorunları olan 90 yaşında Şaziye Kara'nın oğlu Necati Kara 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Durumun bildirilmesi üzerine, paletli ambulans ve UMKE, Kara'nın hastaneye ulaştırılması için çalışma başlattı. Köye ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahalesini yaptıkları hastayı hastaneye götürdü.








#Edirne hava durumu
#Edirne'de yarın okullar tatil mi?
#Okullar tatil mi?
#Edirne
7 yıl önce