|

Elazığ’da 14 Aralık okullar tatil mi? İşte resmi açıklamalar

Elazığ'da 14 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi? Kar yağışının etkili olduğu Elazığ'da ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışının ardından öğrenciler de okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Elazığ Valiliği'nden yapılan kar tatili açıklamalarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
23:04 - 13/12/2016 Tuesday
Güncelleme: 00:18 - 14/12/2016 Wednesday
IHA
Elazığ'da 14 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi
?

İşte bu sorunun yanıtını merak eden öğrenciler için sevindirici haber Validen geldi. Elazığ'da kar yağışının etkili olmasının ardından eğitime 1 gün ara verildi. İşte resmi açıklamalar.



Elazığ'da okullar tatil mi?


Elazığ genelinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.



Elazığ'da akşam saatlerinde ilçelerde başlayan kar yağışı kent merkezinde de etkili olmaya başladı. İlk önce taşımalı eğitime ara verilen Elazığ'da kar yağışının artmasıyla birlikte il genelinde tüm okulların Çarşamba günü için tatil edildiği duyuruldu.



Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da sosyal medya hesabından "Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde 14 Aralık Çarşamba günü okullar tatil edilmiştir" açıklamasında bulundu.



ELAZIĞ'IN 5 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Elazığ'da, Palu, Alacakaya, Arıcak ve Maden ilçeleri ile daha önce taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiği açıklanan Karakoçan İlçesi'nde de tüm okullar tatil edildi. Ayrıca bu ilçelerde, engelli ile hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı



Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:" Bugün akşam saatlerinden itibaren İç Anadolunun doğusu (Kayseri, Sivas, Niğde), Doğu Akdenizin iç ve yüksek kesimleri (Toroslar, Amanos dağları ve Kahramanmaraşın kuzeyi) ile Doğu Anadolunun güney ve batısında (Malatya, Erzincan, Tunceli,

Elazığ

, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari) başlayacak kar yağışlarının; yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 14 Aralık çarşamba günü akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması ve yerde 10-20 cm yer yer 50 cm civarında taze kar örtüsü yapması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"


#Elazığ
#kar tatili
#Elazığ'da okullar tatil mi
#Elazığ valiliği
7 years ago