|

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakibi belli oluyor! Fenerbahçe haberi

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön elemedeki rakibi belli oluyor. 2015-2016 sezonunu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki 3. Ön eleme rakibi bugün belli oluyor. Fenerbahçe, Monaco, Young Boys, Steaua Bükreş, Rostov ve PAOK takımlarından biriyle eşleşecek. İşte Fenerbahçe haberleri…

Yeni Şafak
10:38 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 07:42 - 15/07/2016 Cuma
Diğer

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. ön eleme rakibi belli oluyor. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını Beşiktaş'a kaptıran Fenerbahçe'nin ön eleme oynayacağı rakibi bugün belli olacak. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak olan kura, sat 13.00'de başlayacak. İşte Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön elemedeki rakipleri…




İsviçre'nin Nyon şehrinde saat 13.00'te gerçekleştirilecek kura çekiminde seri başı olan Fenerbahçe'nin güçlü rakiplerle eşleşme olasılığı bulunmuyor.



3. ön eleme turunda ilk maçlar 26-27 Temmuz, rövanş maçlarıysa 13 Ağustos'ta oynanacak. Tur atlayan takımlar Playoff turuna yükselecek.



Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turundaki muhtemel rakipleri şöyle.



  • Monaco
  • Young Boys
  • Steaua Bükreş
  • Rostov
  • PAOK

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada bitiren Fenerbahçe'nin rakibinin de belli olacağı çekiliş, TSİ 13.00'te başlayacak. Seribaşı olan Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri Fransa'dan Monaco, İsviçre'den Young Boys, Rusya'dan Rostov, Romanya'dan Steaua Bükreş ile Yunanistan'dan PAOK takımları olacak. ŞampiyonBeşiktaş ise turnuvaya direkt grup aşamasından katılacak.



"Devler Ligi"nin 3. ön eleme turu ilk maçları 26-27 Temmuz, rövanşları da 2-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Tarihinde ikinci kez Avrupa kupalarında mücadele edecek Medipol Başakşehir'in karşılaşacağı takım, TSİ 14.00'te başlayacak UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde belirlenecek. Avrupa'da ilk kez boy gösterecek olan Osmanlıspor ise, 2. ön eleme turunda Moldova'dan Zimbru takımıyla karşılaşacak ve rakibini elemesi halinde eşleşeceği ekip de belli olacak.



Avrupa'da ilk kez mücadele edecek bir diğer takım olan Süper Lig üçüncüsü Atiker Konyaspor'un grup aşamasından başlayacağı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmaları, 28 Temmuz ve 4 Ağustos'ta yapılacak.



PLAY-OFF TURUNDA SERİ BAŞI OLAMAYACAK


Fenerbahçe bu turu geçmesi durumunda şampiyon olamayan takımların yolunu izleyerek play-off oynayacak. Sarı-lacivertliler, bu turda ise seri başı olamayacak.



İlk elemeyi geçmesi durumunda Mönchengladbach ve Roma ile birlikte seri başı olmayan takımlar arasında yer alacak olan F.Bahçe'nin muhtemel üç rakibi İngiltere'den Manchester City, Portekiz'den Porto ve İspanya'dan Villarreal oldu.



Fenerbahçe 2 ön elemeyi geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplara adını yazdıracak.



Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden PAOK, Yunanistan Ligi'ni geçen sezon 2. sırada tamamlarken; Steaua Bükreş de Romanya Ligi'ni aynı sırada bitirmişti.



Fransa Lig 1 ekiplerinden Monaco, geçen sezon kendi liginde 3. sırada yer alırken, Young Boys İsviçre'de, Rostov ise Rusya Premier Ligi'nde sezonu 2. sırada tamamlamıştı.



3. ön eleme turunda ilk maçlar 26 - 27 Temmuz; rövanş mücadeleleri ise 2 - 3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe 3. ön eleme turundaki rakibini elemesi durumunda grup maçlarından önceki son aşama olan play off turuna katılmaya hak kazanacak. Ancak bu turda seri başı olma şansı bulunmayan sarı lacivertlileri birbirinden zorlu rakipler bekliyor olacak.



İngiltere'den Manchester City, Portekiz'den Porto, İspanya'dan Villarreal, Almanya'dan Borussia Mönchengladbach ve İtalya'dan Roma kulüpleri direkt olarak play off turuna katılacak. Bu takımlardan Borussia Mönchengladbach ve Roma, Fenerbahçe ile birlikte seri başı olmayan ekipler arasında yer alacak.



Ancak play off kurasına seri başı olarak girecek Manchester City, Porto ve Villarreal, temsilcimizin 3 muhtemel rakibi olacak. Fenerbahçe, 3. ön eleme turundan gelecek takımlara göre kurada nispeten daha zayıf takımlarla eşleşme şansına da sahip olacak.



Fenerbahçe 3. ön eleme turunu geçmesi halinde 5 Ağustos'ta play off kura çekimine katılacak. Play off turunda maçlar 16-17 Ağustos ve 23-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Fenerbahçe bu aşamayı da geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplara adını yazdıracak.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira: "Şampiyonlar Ligi ilk elemesine kadar elimizden geleni yapacağız"


Fenerbahçe'nin Yunanistan ekibi Panathinaikos karşısında aldığı 2-1'lik skor sonrası açıklamalarda bulunan Vitor Pereira, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları maça iyi bir şekilde çıkmak için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.


Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları ilk maçta sakat ve cezalı futbolcuların bulunduğunu hatırlatan Pereira, Bu yüzden hazırlık maçlarında bu oyuncuların yokluğunu düşündüğünü dile getirdi.


Pereira, "Buna göre hazırlanıyoruz. Çok pozisyona girip iyi savunma yapacağız. Şampiyonlar Ligi ön elemesine kadar kadar az zamanımız var. İlk maça kadar taze kalabilmek için elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar Ligi haftasına iyi çıkacağız. Geçen sezonu geç bitirdik. Ardından Avrupa Şampiyonası hazırlık sürecimizi kısalttı. Çok kısa bir süre tatil süreci geçirdik. İdeal hazırlık süreci 6 hafta olurdu ama bu mümkün olmadı. Maç ritmimizi sağlamaya çalışıyoruz. Kuvvet çalışması yaptık dün ve bugün bunun yorgunluğu gözüktü. Genel olarak takımımın çabasını beğendim. Sonuçtan da memnunum. Biraz daha zamana ihtiyacımız var" dedi.



"KESİNLİKLE GÜÇLÜ BİR KADROMUZ OLACAK BU SEZON"

Transfer sürecindeki gayretlerinden dolayı Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulundan çok memnun olduğunu söyleyen Portekizli teknik adam, "Transfer kriterlerimi ortaya koyarak bu çalışmaları yapıyoruz. Çok fazla oyuncu almadık ama iyi oyuncular aldık. Altyapıdan gelen oyunculara da alan açacağız. Bazıları kadromuzda olacak. Kesinlikle güçlü bir kadromuz olacak bu sezon" diye konuştu.



"KALİTELİ BİR KADRO KURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Aatıf'ı veya Alper'i 10 numarada kullanabileceklerini dile getiren Pereira, "İlk olarak realist olmalıyız kulüp olarak. Birçok konuda daha önemli konularımız var kulüp içerisinde. Oyuncu alırsınız ama ay sonunda maaşlarını ödeyebilmeliyiz. Bu durumları göz önüne almalıyız. Kaliteli bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Kaliteli bir kadromuz da var. Salih'i de kullanabiliriz. Başkanımız bir şey mümkün değil diyorsa zaten fazlasını istemem" şeklinde ifadeler kullandı.



"VAN PERSİE BUGÜN KENDİSİNİ HAZIR HİSSETMEDİ"

Robin van Persie'nin bu maçta yer almaması nedeni açıklayan Pereira şu şekilde konıştu: "Van Persie bireysel çalışma yürütüyor hazır olmak için. Kendisini bugün hazır hissetmedi.



Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön elemedeki rakibi belli oluyor. 2015-2016 sezonunu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. Ön eleme rakibi bugün belli oluyor. Fenerbahçe, Monaco, Young Boys, Steaua Bükreş, Rostov ve PAOK takımlarından biriyle eşleşecek. İşte Fenerbahçe haberleri…




#Fenerbahçe
#Şampiyonlar Ligi
#Şampiyonlar Ligi rakibi
8 yıl önce