|

Hakkari’de suikast hazırlığındaki PKK’lı öldürüldü-Hakkari yerel haber

Hakkari il merkezinde suikast düzenlemek isteyen bir PKK’lı terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
17:36 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:57 - 15/06/2017 Perşembe
IHA
Hakkari’de suikast hazırlığındaki PKK’lı öldürüldü
Hakkari’de suikast hazırlığındaki PKK’lı öldürüldü

Hakkari il merkezinde suikast düzenlemek isteyen bir PKK’lı terörist öldürüldü. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 15 Haziran 2017 günü il merkezine suikast düzenlemek amacıyla geldiği tespit edilen 1 bölücü terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerince yapılan operasyon neticesinde Otluca bölgesinde etkisiz hale getirildiği bildirildi. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Hakkari'de terör saldırısı

Hakkari'de polis aracına teröristlerce el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, Pehlivan Mahallesi'nde nöbet değişimine giden polisleri taşıyan İl Emniyet Müdürlüğüne ait sivil araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı atıldı. Saldırıda can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı öğrenildi. Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Terörle mücadele operasyonları

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Şemdinli kırsalında teröristler ile çıkan çatışma sonrası yapılan arazi aramasında bir kadın teröristin cesedinin bulunduğu bildirildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede, Şemdinli'nin Tekeli kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonrası yapılan arazi tarama faaliyetinde bir kadın teröristin cesedinin bulunduğu duyuruldu.

Bilgilendirmede, Hakkari'de 1 Ocak 2017'den bugüne kadar 228, 4 Ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar da toplam 794 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bu arada, Şemdinli'nin Örencik mezrasında 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı tarafından yapılan keşif ve gözetleme faaliyetlerinde ise 18 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildiği kaydedildi.

#Hakkari
#terör operasyonu
#pkk
#suikast
7 yıl önce