|

Hatay'da toz bulutu etkili oldu-Hatay hava durumu

Hatay'ın Hassa ilçesinde toz bulutu etkili oldu. Hatay hava durumu tahminlerini, meteorolojiden yapılan güncel değerlendirmeleri ve kentten son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:12 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 18:54 - 10/03/2017 Cuma
AA
Hatay'da toz bulutu etkili oldu
Hatay'da toz bulutu etkili oldu

Hatay'ın Hassa ilçesinde toz bulutu etkili oldu. İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan toz bulutu, hayatı olumsuz etkiledi. Araçların üzerilerini toz katmanının sardığı ilçede, gökyüzü adeta sarıya büründü. Akşama doğru etkisini artıran toz bulutunun zaman zaman görüş mesafesini de düşürdüğü görüldü.





Meteoroloji'den Güneydoğu bölgesi için toz taşınımı uyarısı -

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı için toz taşınımı uyarısında bulundu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti. Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:" Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batı kesimlerinde görülen toz taşınımının bugün akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde; yarın öğle saatlerinden sonra Mardin, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa'nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM -

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Samsun, Çorum, Amasya Tokat, Malatya, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğusu ile Mersin çevrelerinde kuvvetli geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklenmektedir.



HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Ege ile Marmara'da 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç kesimlerde yarın öğle saatlerinden sonra fırtınamsı (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Antalya'nın doğusu ve Mersin çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



#hatay hassa ilçesi
#Hatay'da toz bulutu
#Meteoroloji
#hatay
#hava durumu
7 yıl önce