|

Iğdır Milletvekilleri 24 Haziran 2018 seçim sonuçları belli oldu AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Iğdır 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Iğdır ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Iğdır milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:50 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
Hangi parti, kaç aday çıkardı? İşte detaylar.
Hangi parti, kaç aday çıkardı? İşte detaylar.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Genel Seçimi sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Iğdır’dan hangi parti, kaç aday çıkardı? Iğdır ilini mecliste hangi milletvekilleri temsil edecek? Sorularınızın cevabı haberimizde.

Iğdır AK Parti Milletvekili adayları

Ahmet Tutulmaz

Hasan Güneş

Iğdır MHP Milletvekili adayları

YAŞAR KARADAĞ

YENİŞ ÇELİKTEN

Iğdır CHP Milletvekili adayları

Metin Ova

İdris Aktaş

Iğdır İP Milletvekili adayları

Gündüz Güneş

İbrahim Akkuş

Iğdır

Iğdır'ın kuzey ve kuzeydoğu sınırını, Aras Nehri ve bu nehrin oluşturduğu Türkiye-Ermenistan sınırı oluşturmaktadır. Doğusunda Türkiye-Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti sınırı ve güneydoğusunda Türkiye-İran sınırı yer almaktadır. Güneyinde Ağrı ili (Doğubayazıt ve Taşlıçay ilçeleri) bulunmaktadır. Bu sınır kabaca doğu-batı doğrultusunda uzanan ve Doğu Torosların doğudaki uzantısı olan Karasu-Aras sıradağlarından oluşmaktadır. Bu dağlar doğuya doğru uzanırken aynı zamanda Yukarı Murat-Van Bölümü ile Erzurum-Kars Bölümü arasında sınır oluşmaktadır. Bu dağların doğuya, Ağrı volkanına kadar devam eden uzantısı üzerinde sırasıyla "Kızılcaziyaret Dağı" (2887 m.), "Durak Dağı" (2811 m.), "Zor Dağı" (3196 m), "Pamuk Dağı" (2639 m.) bulunmakta ve en doğu uçta ise Büyük Ağrı (5137 m.) ve "Küçük Ağrı" (3896 m.) volkanik dağları bulunmaktadır. Durak Dağları üzerinde Balık Gölü (2250 m.) bulunmaktadır. Iğdır'ın batısında Aras Irmağı'na katılan Gaziler Deresi'nin batı bölümü, Kars ili, Kağızman ilçesi ile olan sınırını oluştururken kuzeybatısında da yine Kars ilinin Digor ilçesi bulunmaktadır.

Iğdır ili tamamen Aras Nehri'nin havzası içerisinde bulunmaktadır. İl sınırları içerisinde Aras Nehri'ne katılan önemli akarsular batıda Gaziler Çayı, Buruksu Çayı, doğuda ise Aşağı ve Orta Karasu çaylarıdır. Tuzluca çevresinde Bazaltik ve kahverengi topraklar geniş yayılış alanına sahipken, Iğdır Ovası'nda alüvyal topraklar, Doğu Iğdır Ovası ve Dil Ovası'nda tuzlu topraklar hakimdir.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Iğdır Milletvekilleri
#Iğdır Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce