|

Instagram hikayelerine Stop-Motion ekleme özelliği geldi! Stop-Motion nasıl eklenir?

Instagram’a gelen son güncelleme ile birlikte hikayelere artık Stop-Motion ekleyebileceksiniz. Super Zoom özelliği ile herkesi şaşırtan Instagram, son olarak da kullanıcılarına Stop-Motion özelliğini duyurdu. Peş peşe çekeceğiz fotoğraflarla Instagram hikayelerinize Stop-Motion ekleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:55 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 12:02 - 31/10/2017 Salı
Diğer
Instagram'a gelen güncelleme ile birlikte hikayelere Stop-Motion ekleme özelliği geldi.
Instagram'a gelen güncelleme ile birlikte hikayelere Stop-Motion ekleme özelliği geldi.

Instagram’da artık Stop-Motion devri başlıyor. Uygulamayı güncelleyen kullanıcılar artık bu özellikten faydalanabilecekler. Birkaç basit işlemle birbirinden güzel Stop-Motion çekimlerinizi Instagram hikayelerinize ekleyebilirsiniz. Peki Instagram hikayelerine Stop-Motion nasıl eklenir?

Stop-Motion nedir?

Stop motion, en basit anlamıyla fotoğraflardan oluşturulan videodur. Oldukça eğlenceli bir teknik olarak stop motion olayının en büyük gereksinimi, sabırdır. Çünkü gerek fotoğrafların çekiminde gerekse de kurgu aşamasında oldukça zahmetli bir olaydır ve 1 dakikalık bir video için yüzlerce fotoğrafın yanı sıra saatlerce uğraşmak gerekmektedir.

Instagram'da hikayelerine Stop-Motion nasıl eklenir?

Instagram'a dahil edilen Stop-Motion özelliği de bu mantıkta çalışıyor. Art arda çekilen fotoğraflar hikâye bölümünde hızlı bir şekilde geçişle görsel şölen sunabiliyor. Peki ama Stop-Motion özelliği nasıl kullanılır?

Bu sistemi kullanabilmek için öncelikle ana penceredeyken sol üst kısımda yer alan "hikâye" bölümüne tıklamak gerekiyor. Akabinde alt bölümden kolayca "Stop-Motion" kısmına geçiş yapılabiliyor. Bu bölümde ön ya da arka kamera vasıtasıyla fotoğraf çekmek gerekiyor.

Görselde de görüldüğü gibi fotoğrafları çekip güzel bir kurgu haline getiriyoruz. Daha sonra ise "Bitti" tuşuna basarak hikayeye hazır hale getiriyoruz. Yayınlamadan önce ise önizlemesini görebilir veya doğrudan Instagram hikayelerine Stop-Motion ekleyebilirsiniz.

#Stop-Motion
#Instagram
#Instagram hikayeleri
6 yıl önce