|

İstanbul Airshow başladı

Bölgenin en büyük sivil havacılık fuarı olan İstanbul AirShow, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda kapılarını açtı.Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Yeni Şafak
12:32 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:35 - 6/10/2016 Perşembe
Diğer

Arslan yaptığı konuşmada, Havacılık sektörü bölgemiz birlikteliğinde en önemli dinamo herhalde en önemli anahtar. Havacılık sanayinde yaptığınız 100 birimlik bir yatırım, 300 birimlik bir katma değer üretilmesini sağlayarak diğer sanayi dallarına da katkı sağlıyor. Sanayi üretiminde de bir prestij ve güven ifade ediyor" dedi.



"Türkiye bulunduğu coğrafyadaki ülkeler ile sivil havacılık alanında yakın işbirliğine gitti" diyen Bakan Arslan, "Uçuş ağımız 3 katı üzerinde büyüdü. Anlaştığımız ülke sayısı 81 iken bugün 166'ya çıktı. Dış hat seferlerimiz, 115 ülkede 282'ye çıktı. Uçak sayısı, 162'den 528'e çıkmış durumda. Bu gelişmenin arkasında, 'Hava yolu halkın yolu olacak' politikası çerçevesinde cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın sektöre olan desteği var" diye konuştu.



ÇOK BAŞARILI BİR 3 YIL GEÇİRMEMİZ LAZIM"


Bakan Arslan, Bugün Türk sivil havacılığı, yolcu sayısında dünyada 8., Avrupa'da 3. sıraya çıkmış ise bu desteğin ve sektördeki paydaşların ortak hareket ettiğini gururla söylemekte fayda var. Karar verenlerin arkasından giden değil artık karar mekanizmasının içinde yer alan bir ülke olarak sektörde de buna uygun bir büyümeyi sürdürmemiz lazım. Çok başarılı bir 3 yıl geçirmemiz lazım" dedi.




#İstanbul
#Airshow
#Ahmet Arslan
8 yıl önce