|

İstanbul’da okullar tatil mi? 9 Ocak İstanbul'a kar tatili var mı?

İstanbul’da okullar tatil mi? İstanbul’da kar yağışları etkili oluyor. Cuma günü akşamından itibaren etkili olan yağışlar, sürücülere trafikte zor anlar yaşattı. Etkili olan yağışların ardından bazı bölgelerde kar yağışları 65 santimetreye kadar çıktı. Öğrenciler ise trafik çilesinin ardından okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki İstanbul’da yarın okullar tatil mi? Kar tatili haberi var mı?

Yeni Şafak
13:01 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 13:03 - 8/01/2017 Pazar
Diğer
İstanbul'da yarın okullar tatil mi?
İstanbul'da yarın okullar tatil mi?
İstanbul'da okullar tatil mi

? Öğrenciler büyük bir merakla bu sorunun cevabını merak ediyor. Özellikle etkili olan yağışlar sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise yol çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve gerekli önlemlerin alındığını açıkladı. Öğrenciler, aynı zamanda sosyal medya üzerinden İstanbul Valisi Vasip Şahin'e binlerce mesaj attı. Peki İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İşte son dakika gelişmeleri.



İstanbul'da okulların tatil olup olmadığına yönelik herhangi bir açıklama gelmedi ancak geldiği andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz.













Vali Şahin, AKOM'da kar çalışmaları izledi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Afet ve Koordinasyon Merkezinde (AKOM) kar yağışıyla ilgili çalışmaları inceledi. Şahin, “An itibariyle İstanbul'da köprüler, ana arterler, otoyollar, metrolar trafiğe açık" dedi.


İstanbul'da dünden bu yana aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışına ilişkin ekiplerin, kapalı yollara ilişkin yürüttüğü çalışmaları sürerken İstanbul Valisi Vasip Şahin Afet ve Koordinasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.


İncelemelerin ardından Vali Şahin, çalışmalara ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin yaptığı açıklamada, “Kriz merkezinde, karla mücadelede görevli kurum temsilcileriyle yapılan çalışmaları değerlendirdik. Emekleri için hepsine teşekkür ediyorum. An itibariyle İstanbul'da köprüler, ana arterler, otoyollar, metrolar trafiğe açık. Sürücülerin kural ve ikazlara uymalarını rica ediyorum" dedi.



Kar yağışı nedeniyle İstanbul'da bazı etkinlikler iptal edildi


İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın yapılması planlanan bazı etkinlikler iptal edildi.



İstanbul Devlet Tiyatrosundan (İDT) yapılan açıklamada, yarın sahnelenmesi planlanan tüm oyunların iptal edildiği duyuruldu.



Yoğun kar yağışı nedeniyle İDT gişelerinden sadece Küçükçekmece DT Sahne gişesi ile ve Üsküdar Tekel Sahne gişesinin saat 10.00-15.00 arası açık olacağı bildirildi.



İstanbul Devlet Opera ve Balesince Kadıköy Süreyya Operası'nda yarın sahnelenmesi planlanan "Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı" temsili de olumsuz iklim koşulları nedeniyle ertelendi.




Kentte dün akşam saat 17.00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle:



  1. -Çatalca-Subaşı: 110 cm
  2. -Arnavutköy: 60-65cm
  3. -Büyükçekmece, Sultangazi: 55-60cm
  4. -Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Ggaziosmanpaşa 45-50 cm
  5. -Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 40 cm
  6. -Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:30-35 cm
  7. -Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece: 25 cm
  8. -Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 20cm
  9. -Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 15-18 cm
  10. -Pendik, Kartal, Tuzla: 10 cm
#İstanbul
#Okullar tatil mi
#İstanbul'da yarın okullar tatil mi
7 yıl önce