|

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman yapılacak?

Son zamanlarda en çok merak edilen ve araştırılan konulardan bir tanesi Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımının ne zaman olacağı oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü tercihleri için ÖSYM KPSS-2022/7 tercih kılavuzu geçtiğimiz günlerde yayımlandı. 2020-KPSS Lisans ve 2020-KPSS Ön Lisans puanı şartının aranacağı personel alımı için yerleştirme başvuruları ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden gerçekleşecek. Peki, Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte haberin detayları sizlerle...

10:59 - 19/04/2022 Salı
Yeni Şafak
​Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman yapılacak?
​Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğü tercihleri için ÖSYM KPSS-2022/7 tercih kılavuzu yayımlandı. Peki, ÖSYM KPSS-2022/7 kılavuzunun yayımlanmasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı tercihleri ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

KPSS-2022/7 tercihleri ne zaman bitecek?

Adaylar tercihlerini, 14 – 21 Nisan 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 21 Nisan 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

1)
Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu" ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir. Bahsi geçen Kanun ve Esaslarda belirtilen şartların herhangi birini taşımayan adaylar yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa atanmazlar.
Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar:

Ek 1. maddesinde belirtilen istinalar hariç olmak üzere sözleşmeli pozisyonlarda çalışanların bu kılavuzda ilan edilen aynı pozisyonlara yerleştirilmiş olsa dahi Kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.

2)
Tercihte bulunacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 inci bendi gereği bu tercih kılavuzunda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edecek adayların Türk Vatandaşı olmaları gerekmektedir. (Bulgaristan’dan Türkiye’ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlarda bu şartın aranmayacağı 27/06/1989 tarihli ve 375 sayılı KHK’nın geçici 5 inci maddesi ile hükme bağlanmıştır.) Bu kapsamda, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde uyruğundan biri “T.C.” (Bulgaristan’dan göç dâhil) olarak kayıtlı olan adaylar KPSS’de tercih yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde uyruk bilgisi “KKTC”, “2527 Sayılı Kanun Kapsamında Bulunanlar”, “Yabancı Uyruklular” ve/veya “Mavi Kartlı” olarak kayıtlı olan adaylar KPSS’de tercih yapamazlar.

#Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı
#KPSS-2022/7
2 yıl önce
default-profile-img