|

Kitap önerileri! Güçlü kadının hikayesi: Rüzgara karşı

Başına gelen acı bir olayın ardından tüm hayatı değişen, depresyondan sıyrılmak için üzerine atladığı bisikletle Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na giren Juliana Buhring’in hikayesi sizi derinden etkileyecek.

08:16 - 9/07/2019 Salı
Güncelleme: 08:21 - 10/07/2019 Çarşamba
Diğer
Güçlü kadının hikayesi: Rüzgara karşı
Güçlü kadının hikayesi: Rüzgara karşı

Kitap okuma alışkanlığı elde edebilmek için yola doğru kitaplarla çıkmak son derece önemli. Yanlış tercihler çoğu zaman iyi bir okur olamamanın önündeki en büyük engeldir. Kitap kurdu olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, soluksuz okuyabileceğiniz bir eser arıyorsanız muhteşem bir önerimiz var.

Hedefe ulaşmak

Güçlü kadınlar her daim sevilir, takdir edilir. Ayakları üzerinde desteksizce durabilen kadınlar hedeflerini her zaman on ikiden vurmayı başarır. İşte, Rüzgara Karşı kitabı da böylesine güçlü bir kadının hayatının bir bölümünü anlatıyor.

Büyük acı
Juliana Buhr
ing yaşamının büyük kısmını İtalya'da geçiren tam bir dünya vatandaşı. Anne ve babasının mensup olduğu bir tarikatın içinde dünyaya gelen Buhring, 23 yaşında içinde bulunduğu baskıcı ortamdan kaçıyor. Bu kaçış onun hayatını bambaşka noktalara taşıyor. Yaşama sıkı sıkı tutunup, yeni bir başlangıç yapan Buhring sevdiği adamı yitirince büyük bir bunalıma giriyor.
Bisiklet kullanmayı öğrendi

Yaşamı sorgulayan, içinde bulunduğu ruh halinden kurtulmak isteyen Buhring, bir gün dünyayı bisikletiyle en kısa sürede dolaşan kişi olma fikrini aklına koyuyor. Kısa süre içinde bisiklet kullanmayı, onu dünyanın dört bir yanına taşıyacak olan aracı tamir etmeyi öğrenen Buhring birçok kişinin ‘imkansız’ gözüyle baktığı seyahatine çıkıyor.

Rekorlar kitabına girdi

Buhring, hayallerine ulaşıyor ve adını Guinness Dünya Rekorlar Kitabına “Dünyayı bisikletle en kısa sürede ve desteksiz dolaşan ilk kadın” olarak yazdırıyor.

Türkiye’yi unutamıyor

Dünya turu sırasında ülkemizden de geçen ve halen buraları unutamayan Juliana Buhring’in hikayesi sizi de gururlandıracak.

Okuyucudan tam not

Garaj Yayınları imzası taşıyan ve geçtiğimiz günlerde ikinci baskısını yapan Rüzgara Karşı, iyi bir editöryel çalışmanın ürünü. Yabancı eserler dilimize çevrilirken ne yazık ki çoğu zaman ciddi anlamda değer kaybediyor. Yazarla okuyucu arasındaki bağın kurulabilmesi için doğru tercüme ve kaliteli bir editöryel çalışma her zaman için önemlidir. Garaj Yayınları ekibi bu konuda kitap kurtlarının güvenini kazanmış durumda. Öncelikleri kitap satmak olmayan; okuyucuyu kaliteli eserlerle buluşturmak olan yayınevinin diğer eserlerini de okumanızı tavsiye ederiz.

#Rüzgara karşı
#Kitap önerileri
#Juliana Buhring
5 yıl önce