|

Kompresör tamiri, bakımı ve servisinde bilinmesi gerekenler

Kompresör servisi, yoğun miktarda havayı sıkıştırarak depoladıktan sonra, güçlü basınç mekanizması sayesinde havayı iten kompresör makinelerinin kontrol, bakım ve tamir uygulamalarını gerçekleştirir. Havalı kompresör modelleri, vidalı ve pistonlu kompresörler olmak üzere ikiye ayrılır. Tüm bu kompresör modellerini bakımı ve tamiri belli periyotlarla yapılmaktadır.

15:18 - 29/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 18:33 - 3/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Kompresör servisi, tamiri ve bakımı
Kompresör servisi, tamiri ve bakımı

İş makineleri, seyyar sistemler, deniz araçları ve motorlu araçlar için benzinli ya da dizel motorla çalışan kompresörler tercih edilirken; elektrikli kompresör modelleri endüstriyel uygulamaların vazgeçilmez ekipmanları olmayı başarır. Günlük ve haftalık olarak yapılan rutin denetimlerin yanı sıra aylık ve üç aylık periyodik takvimlere göre gerçekleştirilen kompresör bakımı, tüm kontrollerin ardından sonra titizlikle raporlanır ve kayıt altına alınır. Ayrıca kompresör ekipmanlarının her yıl bir kez mutlaka, tam kapasiteli fiziki muayene işlemlerine tabi tutulması ise oldukça önemlidir.

Kompresör Servisi Hizmetleri

uzman teknik ekibi ve geniş servis ağları ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan kompresör servisi hizmetleri, garanti kapsamında olan ya da olmayan tüm kompresör arızaları ve çözümleri konusunda görev yapar.

İşletmenize ya da bireysel kullanımınıza uygun kompresör seçimi yaparken gerek ihtiyacınız olan uygulama, basınç miktarı ve hava debisi özellikleri; gerekse iş yükünü genişletme planları, kompresörün gün/yıl kaç saat çalışacağı, kurutucu ve filtre ihtiyacı gibi birtakım hususları göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır.

Kompresörünüzün markası ya da modeli her ne olursa olsun, bu yüksek maliyetli enerji kaynağından hem maksimum verimlilik elde edebilir hem de uzun ömürlü kullanım imkânı sağlayabilirsiniz.

Özellikle personelin çalışma performansını yavaşlatan dolayısıyla sektörel bazlı üretim faaliyetlerini aksatan kompresör arızaları gibi durumlar, hiçbir işverenin karşılaşmak istemeyeceği sorunlardan biridir.

Eğitimli ve tecrübeli bir kadro tarafından yürütülen kompresör servisi hizmetleri sayesinde Dalgakıran, Atlas ve GAP gibi birçok kaliteli kompresör markası için bakım, onarım ve tamir hizmeti almanız mümkündür.

Ayrıca basınçlı hava sistemlerinin güçlü mekanizmasını bir araya getiren kompresör yedek parça değişimi gibi uygulamalar da alanında yetkinliğini kanıtlamış kompresör servisi personelleri tarafından hassasiyetle gerçekleştirilir.

Profesyonel Kompresör Bakımı

Alanında yetkin personellerden oluşan kompresör servisi hem çalışma hem de can güvenliği hususlarına vakıf niteliklerde görev yapar. Çünkü İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku, kompresör periyodik kontrol işlemlerini, yasalar çerçevesinde zorunlu hale getirmiştir.
gerektiren vidalı ya da pistonlu kompresör çeşitleri, farklı teknolojik unsurlara sahiptir. Ürünlerin işleyiş sistemleri ayrı olduğu için kullanım alanları da değişkenlik gösterir.

Yeni nesil ekipmanlar ve fonksiyonel aletler eşliğinde gerçekleştirilen uygulamalar sırasında genel kontrollere öncelik verilir. Kompresör yağ değişimi, yağ filtresi ve hava filtresi değişimi daha sık aralıklarla gerçekleştirilir.

Kompresör bakımı hususunun aksatılmasının, uzun süren tamir işlemlerine ya da yüksek maliyetle sonuçlanan arızalara sebebiyet verebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle son kullanım süresi yaklaşan ya da süresi dolmadan önce aşınan kompresör bağlantı parçaları birebir uyumlu malzemelerle değiştirilir.

Yetkili kompresör servisleri kompresör orijinal yedek parça ürünlerinin, bakımı yapılan kompresör markası ve modeli ile uyumlu olması konusunda yüksek hassasiyet gösterir. Yedek parça montajı sonrasında, cihazın tam kapasite çalıştırılması ve işlemlerin eksiksiz biçimde gerçekleştirildiğinin test edilmesi ise yine profesyonel teknik ekibin sorumluluğundadır.

Kompresör Tamiri

Endüstri sektöründe sık ve yoğun uygulamalara olanak tanıyan vidalı kompresörler oldukça dayanıklıdır. Eğer işletmenizin faaliyetleri hem sürekli hem de yoğun basınçlı hava gerektiriyorsa vidalı kompresör teknolojileri arasından seçim yapabilirsiniz. Doğru işe doğru makineyi tercih ettiğinizde ve kompresörlerin rutin bakımlarını zamanında yaptırdığınızda
ihtiyacınız minimum seviyeye iner.

Ağır hizmet sanayi grubunun haricindeki işletmeler için uygun olan pistonlu kompresör seçenekleri, aralıklı iş uygulamalarının gerçekleştirilmesi konusunda oldukça elverişlidir. Saatte ortalama 30 ila 35 dakika çalışma performansı ile öne çıkan pistonlu enerji kaynakları, belirlenen süre sonunda kapatılarak soğuması beklenir.

Profesyonel ve donanımlı teknik ekibiyle birlikte hizmet veren kompresör servisi, işletmenizin faaliyetlerine ya da bireysel uygulamalarınızın türüne uygun kompresör modelinin belirlenmesi aşamasında size rehberlik eder.

İleri teknolojinin kullanıldığı kompresör modellerinde görülen hararet yükselmesi, hava üretiminde düşüş, yüke geçememe ya da kalkış yapamama gibi arızaların tespit edilmesi gibi tehlike arz eden durumlarda havalı kompresör servisi yetkililerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

#kompresör servisi
#kompresör bakımı
#kompresör tamiri
2 yıl önce