|

Kripto para fiyatlarında son durum: Bitcoin ve Ethereum fiyatları ne kadar oldu?

Son zamanların en karlı yatırım araçlarından biri olan Bitcoin’e talep her geçen gün artıyor. Altın ve dolardan sonra güvenli bir yatırım aracı arayan vatandaşlar ise Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını araştırıyorlar. Peki kripto para fiyatlarında son durum nedir?

14:09 - 20/01/2021 Çarşamba
Güncelleme: 14:20 - 20/01/2021 Çarşamba
Bitcoin fiyatlarında son durum.
Bitcoin fiyatlarında son durum.

Kripto paralara olan ilgi her geçen gün artarken Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Güne düşüşle başlayan Bitcoin ve Ethereum fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Bitcoin ne kadar oldu? Kaç liradan satılıyor?

Bir Bitcoin fiyatı şu anda 263 bin 885 TL üzerinden işlem görüyor.

Ethereum ne kadar oldu? Kaç liradan satılıyor?

Ethereum fiyatı ise şu anda 9 bin 916 TL üzerinden işlem görüyor.


Altın ‘güvenli liman’ tahtını Bitcoin’e mi kaptırdı?

Dünya genelinde yaşanan gelişmelerin, ülkeler arası gerginliklerin ve son 1 yıldır insanların hayatını etkileyen pandeminin de etkisiyle yükselişe geçen Bitcoin’e talebin arttığını söyleyen Yönetim ve Strateji Uzmanı Dr. Bülent Demir, “Dijitalleşmeyle yatırımcılar kripto paralara yöneldi. Bitcoin gibi kripto paralar rezerv para olma yönünde ilerliyor. Geçmişte altını ‘güvenli liman’ olarak değerlendirirdik. Artık güvenli liman algısı Bitcoin’de de oluşmaya başladı” dedi. Şikayetvar verilerine göre, 2020’de kripto paraya yönelik en çok şikayet nisan ayında alınırken, 2021’in ikinci haftasında ise bu şikayetler pik yaptı.

İstanbul Kent Üniversitesi'nden Yönetim ve Strateji Uzmanı Dr. Bülent Demir, kripto para sektöründeki son gelişmeleri değerlendirerek, kağıt paraların geleceğine yönelik öngörüde bulundu. Dünya genelinde Kovid-19 ile dijitalleşmenin hızlandığını söyleyen Demir, “Dijital para ödeme sistemleri, e-ticaretin hızlıca gelişmesi, geleneksel yatırım araçlarından da pandemi dolayısıyla uzak durulmasıyla sıcak paranın kendine yön çizmesi gerekiyordu. Bitcoin ve benzeri dijital paralar hem kurumsal hem de bireysel yatırımcıların portföylerinde bulundurması gereken yatırım aracı olarak değerlendirildi” diye konuştu.

ŞİRKETLERİN DİJİTAL PARAYA OLAN TALEBİ ARTTI

Ödemelerin dijitalleştiğini belirten Demir, “Kurumsal yatırımcılar da portföylerinde böyle yatırımlar bulundurmak durumunda. Kendi yatırımcılarına bu alternatifi sunmaları gerekiyor. Dolayısıyla hem riski dağıtmak hem de belli bir oranda fayda sağlamak için özellikle yatırım şirketlerinin dijital paralara ciddi bir eğilimi var” ifadelerini kullandı.

YENİ GÜVENLİ LİMAN: BİTCOİN

Kripto para sektörünün yüzde 71’ini Bitcoin’in oluşturduğunu söyleyen Demir, “Geçmişte altını ‘güvenli liman’ olarak değerlendirirdik. Artık güvenli liman algısı Bitcoin’de de oluşmaya başladı. Son günlerde volatilite yüksek gibi görünse de güvenli liman özelliğini altından sonra Bitcoin de koruyor” dedi.


#Bitcoin
#Ethereum
#Kripto Para
3 yıl önce