|

Kurban Bayramı mesajları geliyor! Bayram mesajları burada

Kurban Bayramı mesajları gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve birçok önemli kişilerden bu özel gün için bayram mesajları geliyor. Bizler de sizler için Kurban Bayramı mesajlarını derledik.

Yeni Şafak
14:54 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 14:58 - 11/09/2016 Pazar
Diğer

Kurban Bayramı mesajlarını sizler için hazırlıyoruz. Önemli günlerden biri olan Kurban Bayramı için yetkililer en içten dilekleriyle en güzel mesajları veriyorlar. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere birçok kişiden Kurban Bayramı mesajları geldi. İşte en güzel mesajlar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı için mesaj yayınladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle;



  • "DEAŞ denilen örgütü hem Suriye'de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz. PYD'nin sonu da PKK gibi olacak. FETÖ gibi PKK da devletin gücü karşısında direnemez.
  • Terör örgütlerinin sonunun gelmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha dinamiktir. Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7'den 70'e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye'yi bulacaklardır."




Başbakan Yıldırım'dan Kurban Bayramı mesajı:


Başbakan Binali Yıldırım, "Herkes şundan emin olsun ki ihanet şebekeleri, saçtıkları nifak tohumlarıyla böyle yekvücut olmuş bir milletin bütünlüğüne asla halel getiremeyecekler. İhtilaf ve gerilim alanlarını derinleştirmeye çalışanlara karşı milletçe kardeşlik ve adaletten yana olacak, bizi tek millet haline getiren kutlu değerlere dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.



Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatandaşların bayramını en samimi duygularıyla kutlayarak, bayramın Türkiye'ye, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diledi.



Müslüman Türk milletinin ilahi bir armağan olarak kabul ettiği ve sevinçle karşıladığı bayramların, dayanışma ve paylaşım ruhuyla kardeşliğin güçlendirildiği çok değerli ve müstesna zamanlar olduğunu belirten Yıldırım, bu müstesna zamanda hac vazifesini yapan, Allah adına kurban kesen ve kurbanlarını paylaşanları sevgi ve merhameti bütün topluma yaydıkları için özellikle tebrik etti.



İhtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, dargınlıkların son bulduğu, sevgi ve muhabbetin yayıldığı, kardeşliğin güçlendiği huzur dolu bir bayram temennisinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:



"İslam dünyasında kan, gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulması ve bayramların artık mana ve muhtevasına uygun olarak güven ve huzur içinde idrak edilmesi, bizlere barış ve esenlik getirmesi en büyük arzumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak ülkemizin güvenliği başta olmak üzere, bölgesel ve küresel barışın temini için bütün gücümüzle mücadele ediyoruz. Terör örgütlerinin hiçbir Müslüman evladını zehirlememesi için büyük bir mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar ki insanlık suçlarının en ağırı olan terör ve şiddeti ülkemizden ve bölgemizden tamamen tasfiye edinceye kadar mücadelemiz devam edecektir."



Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimini milletin büyük bir vatanseverlikle boşa çıkardığını vurgulayarak, 15 Temmuz'daki şehit ve gazileri hürmet ve minnetle andı.



Milletin büyük bir dirayet ve cesaretle 15 Temmuz darbe girişimini boşa çıkarmakla kalmayarak, ruhunu hiçbir güce teslim etmeyeceğini de yeni ve eşsiz bir istiklal destanıyla cümle aleme gösterdiğine işaret eden Başbakan Yıldırım, "İstiklalini çiğnetmeyen bu aziz millete hizmet etmekten, milli iradeyi temsil eden hükümeti yönetmekten büyük onur ve şeref duyuyorum. Herkes şundan emin olsun ki, ihanet şebekeleri, saçtıkları nifak tohumlarıyla böyle yekvücut olmuş bir milletin bütünlüğüne asla halel getiremeyecekler. İhtilaf ve gerilim alanlarını derinleştirmeye çalışanlara karşı milletçe kardeşlik ve adaletten yana olacak, bizi tek millet haline getiren kutlu değerlere dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz. Birliğimize kasteden, gücümüzü kırmak isteyen bütün o kirli oyunlar beyhudedir." ifadesini kullandı.



- "Tam demokrasi ve hukukun üstünlüğünü tesis"


Ülkenin birliğine kasteden, gücünü kırmak isteyen bütün kirli oyunların beyhude olduğuna dikkati çeken Yıldırım, mesajını şöyle sürdürdü:



"Allah'ın izniyle hiçbir ihanet şebekesi bu milletin başını önüne eğdirmeye muktedir olamayacaktır. Hiçbir dönem, kavmiyet davasına prim verilmemiş olan bu topraklarda nifak tohumlarının kök salma şansı yoktur. Terörle, şiddetle İslam dünyasını ve ülkemizi acıya boğmak isteyen şeytani şer odakları inşallah bu topraklardan ve İslam yurdundan tamamen temizleneceklerdir. Kan ve şiddetten beslenenler, umutlarımızı kırmak isteyenler büyük Türkiye'nin önünü kesemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, bütün kurumlarımızla hukukun, adaletin, kardeşliğin sesini yükseltmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Tam demokrasi ve hukukun üstünlüğünü tesis ederek gücümüze güç katacağız ve mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Milli birliğimize yönelik tuzaklara karşı asla gaflete ve rehavete kapılmayacak, kardeşliğimizi ebediyen baki kılacağız. Gelecek nesillerin daha huzurlu bayramlar yaşaması için şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da güçlü ülkemiz Türkiye'yi her alanda daha çok güçlendirmeye devam edeceğiz.



Bu hissiyatla, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımın ve bütün İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Geleneğimize uygun olarak, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bayram günlerinde bütün insanlık ailesi için huzur ve barış dilemeyi, nerede kalbi kırık insan varsa ona ulaşmayı ve kırık gönüllere merhem olmayı asla unutmayalım. Zira bayram, gönül almak, kalp onarmak, mazlum ve mağdurların yüzünü güldürmektir."



- Trafik kazaları


Başbakan Yıldırım, bayramlarda yaşanan trafik kazalarının yürekleri yaktığını anımsatarak, şu görüşlerini paylaştı:



"Artık bayramda trafik acısı yaşamayalım. Bunun için bu bayramdan itibaren emniyet ve jandarmamızla her zamankinden çok daha ileri tedbirler alıyoruz. Bayram esnasında yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarını azami dikkatle kullanmalarını ve mutlaka trafik kurallarına uymalarını özellikle hatırlatıyorum. Bütün vatandaşlarımın bayramda sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını diliyorum. Mübarek Kurban Bayramı'nın İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, ülkemize, bütün vatandaşlarıma, bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum."



Bakan Kılıç'tan bayramı mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "İslami ve insani değerlerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar, toplumsal hayatımız açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Bu manevi günler, toplum olarak kaynaşmamızın ve yardımlaşmamızın yoğun yaşandığı, birbirimize daha fazla kenetlendiğimiz günlerdir." ifadelerini kullandı.



Bakan Kılıç, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, şunları kaydetti:



"Tüm İslam alemi olarak mübarek bir bayrama daha kavuşmanın huzuruyla yüce Rabbimize hamdediyoruz. İslami ve insani değerlerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar, toplumsal hayatımız açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Bu manevi günler, toplum olarak kaynaşmamızın ve yardımlaşmamızın yoğun yaşandığı, birbirimize daha fazla kenetlendiğimiz günlerdir. Bununla beraber, özellikle son dönemlerde devletimizin bekasına ve geleceğimize kasteden terör olaylarının acısını derinden yaşadık. Bizi biz yapan temel dinamiklerimizi hedef alan terör olayları hiçbir şekilde amacına ulaşamayacaktır."



"Her ne olursa olsun milletimiz tek vücuttur." vurgusunu yapan Bakan Kılıç, mesajında daha sonra şunları aktardı:



"Kadim medeniyetimizden aldığımız ilhamla, aydınlık bir geleceğe, adalet ve barışın hakim olduğu yarınlara koşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bir olmaktan, diri olmaktan, iri olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Geçmişi kardeşlik mayasıyla yoğrulan Türkiyemizin geleceği de aydınlıktır. Bu vesileyle vatanımız için, bayrağımız için, geleceğimiz için, demokrasi için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu duygularla mübarek Kurban Bayramımızın, aziz milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."




Kaymakam Öz'den kurban bayramı mesajı

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.


Kaymakam Zafer Öz, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz.


Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Bu bayram insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür. Bundan dolayı bayram, anlam ve önemine uygun olarak kutlanmalı, başta yakınlarımız olmak üzere, özellikle kimsesizler, yaşlılar, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız ziyaret edilerek gönülleri alınmalı yalnızlıkları hissettirilmemelidir.


Bu duygu ve düşüncelerle bütün Aziziye'li hemşerilerimizin kurban bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."




Vali Özefe'den bayram mesajı

Ardahan Valisi İbrahim Özefe, yayınladığı mesajla tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.


Vali İbrahim Özefe, Kurban Bayramı kutlama mesajında, bayramların barış, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren çok önemli ve özel günler olduğuna dikkat çekti.


Vali Özefe, Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi; ''Bayramlar, Toplumsal bütünlüğümüzü sağlayan, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.


Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, asırlardır bizleri birbirimize bağlayan manevi değerlerimizden biri olan Kurban Bayramı'nın, başta Ardahan'a, ülkemize, tüm İslam âlemine ve dünya insanlığı adına hayırlara vesile olmasını diler,


Ardahanlı hemşehrilerimin, kamu ve özel kuruluşlarında her kademedeki mesai arkadaşlarımın ve aile bireylerinin, şehit aileleri ve gazilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının bayramlarını yürekten kutlar, tüm hemşehrilerime esenlik dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunarım.''





Başkan Şahin'in Kurban Bayramı mesajı


Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Başkan Şahin, mesajında İslam âleminin ve Osmaneli halkının Kurban Bayramı'nı kutladı. Mesajında toplumsal yaşamın önemli günlerinden olan bir bayramı daha, huzur ve güven içerisinde karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Şahin, "Kurban Bayramının; Türk-İslam dünyası ve bütün insanlık için barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kurbanların kesildiği, fakirlerin gözetildiği, akrabaların, komşuların, arkadaşların hatırlandığı ve ziyaret edildiği bu kutlu günlerde, millet olarak birlik ve beraberlik içinde Kurban Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar; sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı günlerdir. Böyle günlerde, yanı başımızdan başlayarak, bu bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşımalı, yaşanan acıları da, sevinçlerimiz gibi paylaşmalıyız. Dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar, huzur ve coşku kaynağıdır. Huzur ve barışın egemen olduğu, adalet ve hukukun gözetildiği, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların, insanlık âlemine, insanca yaşamak adına, yeni imkanlar getirmesini diliyorum. Bayramlar, yalnızlaşan modern insanlara, kendini ve çevreyi fark etme imkanı sağlar. Topluma sevgiyi ve dostluğu paylaşma imkanı sunar. Bayramlar, milli ve dini hislerimizi artıran, akrabalık bağlarını kuvvetlerinden, toplumsal hayatı canlandıran özel günlerdir. Kardeşlik ve dostluk bağlarımızı güçlendiren, Kurban Bayramının milletimize huzur, mutluluk getirmesi temennisi ile Osmanelili hemşehrilerimin, bayramlarını kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


#Bayram mesajları
#Kurban Bayramı
#Kurban Bayramı mesajları
8 yıl önce