|

Maç özeti izle! Ankaragücü Galatasaray geniş maç özeti izle

Süper Lig 2018-2019 sezonu resmen başladı. Açılış maçında Galatasaray deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Henüz maçın başında kalesinde golü gören sarı kırmızılı takım daha sonra oyunun kontrolünü eline aldı ve maçı 3-1 kazanarak sezona galibiyetle başladı. İşte Ankaragücü Galatasaray maç özeti.

Yeni Şafak
10:37 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:57 - 11/08/2018 Cumartesi
IHA
Süper Lig'in açılış maçında Galatasaray deplasmanda Ankaragücü'nü 3-1 yenerek sezona galibiyetle başladı.
Süper Lig'in açılış maçında Galatasaray deplasmanda Ankaragücü'nü 3-1 yenerek sezona galibiyetle başladı.

beIN Sports ekranlarından Ankaragücü Galatasaray maç özeti yayınlandı. Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun açılış maçında Galatasaray deplasmanda MKE Ankaragücü’nü 3-1 mağlup etti. Kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenler için Ankaragücü Galatasaray maç özeti.

Ankaragücü Galatasaray maçı kaç kaç bitti?

Süper Lig'in ilk karşılaşmasında Ankaragücü kendi evinde Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu.

Maç özeti nasıl izlenir?

beIN Sports ekranları üzerinden Ankaragücü Galatasaray maç özetini izleyebilirsiniz.


Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun açılış maçında, lige bu sezon yükselen Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü evinde Galatasaray’ı ağırladı.
İlklerin yaşandığı mücadelede tribünlerde tamamen doldu. Yaklaşık 19 bin taraftarın tribünde bulunduğu mücadelede, Ankaragücü 7. dakikada El Kabir’in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Galatasaray bu gole Serdar Aziz’le dakika 21’de cevap verdi ve mücadeleyi 1-1’e getirdi. Galatasaray Kone’nin kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. Sakin geçen ikinci yarının son dakikalarında Galatasaray, Eren Derdiyok’un attığı golle sezonun ilk maçını 3-1 kazandı.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna mücadeleyi protokol tribününden izledi.


Yeni transferler forma şansı buldu

MKE Ankaragücü sahaya 8 yeni transferle çıkarken, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim yeni transfer Henry Onyekuru’ya ilk 11’de forma şansı verdi.
Maçtan dakikalar

7. dakikada gelişen atakta MKE Ankaragücü öne geçti. Orta sahada topla buluşan Mokhtar, bir süre sürdüğü meşin yuvarlağı savunmanın arkasına sarkan El Kabir'in önüne bıraktı. Bu futbolcu da kaleci Muslera'nın yanından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

14. dakikada Galatasaray'ın Sinan Gümüş ile kullandığı köşe atışında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Serdar Aziz'in kafa vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

16. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest atışta topun başına geçen Maicon'un vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

21. dakikada Galatasaray skora denge getirdi. Sinan Gümüş'ün kullandığı köşe atışında ön direkte bulunan Maicon, kafayla topu arka direğe aktardı. Arka direkte boş pozisyondaki Serdar Aziz'in kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-1


30. dakikada Galatasaray öne geçti. Mariano'nun sağ taraftan ceza alanı içine yaptığı ortada Bakary Kone, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-2

34. dakikada gelişen Galatasaray atağında, ceza alanı içinde topla buluşan Onyekuru'nun rakibini geçtikten sonraki sert vuruşunda, meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip, 2-1 üstün tamamladı.

48. dakikada Onyekuru, pasını altıpasın hemen önündeki Sinan Gümüş'e aktardı. Bu futbolcunun vuruşu etkisiz olunca, meşin yuvarlak kaleci Hopf'ta kaldı.

64. dakikada Bifouma ile gelişen atakta topla buluşan El Kabir, pasını Mokhtar'a aktardı. Bu futbolcunun sert şutunda, meşin yuvarlak defanstan sekerek, ceza alanı sağ çaprazında El Kabir'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda da top kaleye paralel giderek oyun alanını terk etti.

83. dakikada Belhanda'nın sert vuruşunda, top üstten auta çıktı.

90 2. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Belhanda'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Eren Derdiyok, meşin yuvarlağı kaleci Hopf'un üzerinden aşırtarak ağlara yolladı: 1-3

Galatasaray, karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Stat: Osmanlı

Hakemler: Ümit Öztürk, Ali Saygın Ögel, Osman Gökhan Bilir

MKE Ankaragücü: Hopf, Erdem Özgenç, Yalçın Ayhan, Bakary Kone, Pinto, Faty, Arif Morkaya, Bifouma, İlhan Parlak, Mokhtar, El Kabir

Galatasaray: Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Maicon, Nagatomo, Donk, Fernando, Rodrigues, Sinan Gümüş, Onyekuru, Eren Derdiyok

Goller: Dk. 7 El Kabir (MKE Ankaragücü), Dk. 21 Serdar Aziz, Dk. 30 Bakary Kone (Kendi kalesine) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 4 Rodrigues, Dk. 45 2 Fernando (Galatasaray), Dk. 15 Yalçın Ayhan (MKE Ankaragücü)


"Sinan, Eren ve Henry bana göre geçerli bir not aldılar"

İlk 11 ile ilgili de konuşan Terim, "Belhanda bize 2 hafta geç katıldı. Fizik olarak biraz zamana ihtiyacı var. Galatasaray takımının mevcut olan kadrosu içerisinde kullanılabilecek her şeyi maksimuma çıkarmak istiyoruz. Sinan, Eren ve Henry bana göre geçerli bir not aldılar. Bu benim için sevindirici" dedi.

"Galatasaray takımının almadaki becerisi kadar satmada da becerili olmasını bekliyorum"

Transfer konuları ile ilgili gelen soruya ise Fatih Terim, "Hiç bir gelişme yok. Biz teknik işlerle uğraşıyoruz. Diğer işleri arkadaşlar yürütüyor. Bizim yeterince problemimiz var. Ayın 31’ine kadar bazı değişikliklerin olacağına inanıyorum. Galatasaray takımının almadaki becerisi kadar satmada da becerili olmasını bekliyorum. Artık bu refleksi göstermeliyiz. 20 günümüz var. Bir yandan oynayacağız, bir yandan da bunları halledeceğiz. Oyuncu satılmazsa bu takımla oynayacağız. Aslan gibi takımımız var. Şampiyonlar Ligi seviyesinin hangi seviye olduğunu biliyoruz. Bu yetmez, daha yukarı çıkmamız lazım. Bu sebeple fazla oyuncu kazanmaya çalışıyorum. Bazı mevkilere yeni oyuncular biriktirmeliyiz. Herkes bu mücadelenin içerisinde olması lazım" değerlendirmesini yaptı.


#Galatasaray
#Ankaragücü
#Maç özeti
6 yıl önce