|

Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu illerine kuvvetli sağanak uyarısı! Hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu illerinde, bu geceden itibaren kuvvetli sağanak yağışın beklendiği bildirdi.

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
AA
Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu illerine kuvvetli sağanak uyarısı
Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu illerine kuvvetli sağanak uyarısı

Doğu ve Güneydoğu illerinde, bu geceden itibaren kuvvetli sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yurdun Güneydoğu ve Doğu bölgelerinde görülen ve yer yer etkili olan sağanağın bu gece ve yarın Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ilçeleri, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ile Van'ın güney ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Açıklamada, vatandaşlardan ani sel, su baskını ve kar erimeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM -
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Uşak ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Antalya, Karaman ve Konya'nın güney çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu, yurdun doğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Antalya, Karaman ve Konya'nın güney ilçelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde kar erimeleri de görüleceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve yer yer kar erimelerinin oluşturabileceği, sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
#kuvvetli yağış uyarısı
#Meteorolojik Uyarı
#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
#Doğu
#Güneydoğu Anadolu
7 yıl önce