|

ÖGG sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? Özel Güvenlik Görevlisi sınavı sınav giriş yeri sorgulama

Yılın belli tarihlerinde gerçekleşen Özel Güvenlik Görevlisi sınavı için kısa bir süre kaldı. ÖGG sınavına günler kala başvuru yapan adaylar sınav giriş belgelerini öğrenmek istiyor. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Özel Güvenlik 94. Temel Eğitim Ve 70. Yenileme Eğitimi Sınavı için sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ÖGG sınav giriş belgesi sorgulama ekranı haberimizde...

18:10 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 18:15 - 11/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Özgün
Özgün

ÖGG sınavı için geri sayım başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) tarihi belli oldu. Bu hafta sonu uygulanacak sınav için giriş yerleri sınava katılaacak adaylar tarafından sorgulanıyor.

ÖGG SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

ÖGG sınavına katılım sağlayacak olan adaylar, ÖGNET üzerinden yerleştirme bilgilerine ulaşabiliyor.

ÖGG SINAVI NE ZAMAN?

2021 Sınav takvimine göre Özel Güvenlik 94. Temel Eğitim ve 70. Yenileme Eğitimi Sınavı 17 Ekim 2021 Pazar günü gerçekleşecek.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI NELER?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için, Özel Güvenlik Eğitim Kurumunda aşağıda detayları yazılı eğitim programına iştirak etmeniz ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 5 veya 6 kez düzenlenen ÖGG sınavına girmeniz gereklidir. Bu sınavlardan 60 puan alarak sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Kazanamadığınız takdirde birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcınızı ödeyerek girme hakkına sahipsiniz. 4 sınavın sonunda sınavı geçemeyenler, yeniden kayıt yaptıracak ve bütün işlemleri yenileyeceklerdir.

- Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir.

- Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.

- Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olma.

ÖGG 2021 MAAŞLARI NE KADAR?

2021’de güncellenen özel güvenlik maaş tutarları çalışılan kuruma göre farklılıklar taşımaktadır. Silahlı görev yapan özel güvenliklerle silahsız görev yapanlar bir olmamaktadır. 2021 özel güvenlik maaşları ortalama olarak 2.825,90 TL-4.250 TL arasında değişim göstermektedir.

Mesleğe yeni başlayan güvenlik görevlilerinin maaş hesaplamaları ise genelde asgari ücret üzerinden yapılmaktadır. Banka, AVM, okul ve kamu kuruluşlarında özel güvenlik görevlileri istihdam edilmektedir. Maaşların tespit edilmesinde belirli kriterler olmakla beraber ortalama tutarlardan söz edebilmek mümkündür.

#ögg
#ögg sınav giriş belgesi
#ögg ne zaman
#ögg sınavı
#ögg sınav yeri sorgulama
3 yıl önce