|

Ordu ve Giresun'da okullar tatil mi? İşte yanıtı

Ordu ve Giresun'da okullar tatil mi? Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Ordu ve Giresun'da öğrenciler kar tatili haberini merak ediyor. Okulların tatil edilip edilmediği hakkındaki resmi açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
23:34 - 15/02/2017 الأربعاء
Güncelleme: 23:49 - 15/02/2017 الأربعاء
AA
Ordu ve Giresun'da okullar tatil mi?
Ordu ve Giresun'da okullar tatil mi?

Ordu ve Giresun'un bazı ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.



Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy ilçelerinin tamamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği ifade edilen açıklamada, İkizce ile Altınordu ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.



Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise İMKB YBO, Fatih Ortaokulu, Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu ve Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi hariç tüm okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.



Giresun'da

ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Doğankent ile Güce ilçesindeki okulların tamamı, Dereli ilçesinde de ilkokul ve ortaokullar tatil edildi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Kastamonu'nun kuzeyi, Bartın'ın doğusu ile Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde kıyılarda kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.



UYARILARYOĞUN KAR UYARISI : Bartın'ın doğusu, Kastamonu'nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde yarın (perşembe) sabah saatlerine kadar devam edecek olan yoğun kar yağışlarına ilave olarak Karadeniz bölgesinde devam eden kar yağışlarının bu geceden itibaren etkisini artırarak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde kıyılarda kuvvetli iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, eğimin dik olduğu yamaçlarda çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



#Giresun
#kar tatili
#Ordu
#Okullar tatil mi
٪d سنوات قبل