|

Ordu’da okullar Çarşamba günü tatil mi? Ordu haberleri

Ordu'da okullar yarın (11 Ocak Çarşamba) tatil mi? Ülkemizin büyük kısmında devam eden soğuk ve kar yağışlı hava Ordu'da da etkisini sürdürüyor. Öğrenciler ise okulların yarın tatil edilip edilmediğini merak ediyor. İşte Ordu'dan kar tatili açıklamaları ve tüm detaylar.

Yeni Şafak
20:12 - 10/01/2017 Salı
Diğer

Ordu'da etkili olan kar yağışı sebebi ile bazı ilçe ve okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.



Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İkizce ilçemizdeki tüm okullarda, Korgan ve Kumru ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullarda, Akkuş ilçesinde ise Fatih Ortaokulu, İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu kıyıları ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta ile Konya ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da bu akşam saatlerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kıyıları ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta ile Konya ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#Ordu
#Okullar tatil mi
#Kar tatili
#Ordu'da okullar tatil mi
7 yıl önce