|

Polislik taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu? PMYO 2021 başvuruları ve kontenjan bilgisi

PMYO baraj puanı, Polislik baraj puanı ve PMYO güncel kontenjan bilgisi araştırılıyor. Üniversite tercih sürecinin başlaması ile birlikte polislik mesleğini tercih edecek olan adaylar polislik baraj puanı ve polislik kontenjanları merak kazandı. Peki, PMYO taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu? İşte 2021 PMYO başvuruları için merak edilen bilgiler...

16:28 - 5/08/2021 Perşembe
Güncelleme: 19:36 - 5/08/2021 Perşembe
Yeni Şafak
pmyo
pmyo

PMYO başvurularına ilişkin detaylar merak ediliyor. Polis olmak isteyen kişiler 2021 PMYO başvurusu için gerekli olan baraj puanı ve kontenjanlarına ulaşmak istiyor.

PMYO TABAN PUANI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, bu yıla mahsus olmak üzere YKS'de baraj 10 puan düştü. Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT'de 150, AYT ve YDT'de ise 170'e çekildi.

2021 PMYO başvuru kılavuzunun ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

POLİSLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde eğitim almak isteyen adaylar PMYO başvuru tarihlerine odaklandı.

Polis Meslek Yüksek Okulu başvuruları için bekleyiş sürüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler için verilen süre bugün başlıyor. TYT sınavından alınan taban puanlarla gerçekleşecek PMYO başvuruları için ise tarih henüz netleşmedi.

2021 yılına ilişkin PMYO polis alımı ilanının YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor. YKS tercihleri bu sene 5-13 Ağustos arasında yapılacak.

PMYO BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS tercihlerinin başlaması ile birlikte PMYO Başvuru tarihleri ile ilgili ayrıntıların da belli olması bekleniyor. Başvuru detayları 'https://www.pa.edu.tr/' adresinden yayınlanacak.

PMYO KAÇ YIL OKUNUYOR?

Polis Meslek Yüksekokulları, 2001 yılında polis okullarının dönüştürülmesiyle kurulan, öğrenci kaynağını lise ve dengi okul mezunlarının oluşturduğu, 2 yıllık ön lisans eğitimi veren, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.

#Tags
#Tags
#PMYO
#polislik
#polislik taban puan
#pmyo puan
#2021 pmyo
#2021 polis alımları
#polis alımı
#tyt polislik
3 yıl önce