|

Samsun Referandum Sonuçları öğren Samsun Seçim Sonucu

Samsun 16 Nisan Referandum Samsun seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Samsun ilinde evet mi hayır mı çıktı? Samsun Referandum seçim sonuçları Yenişafak Samsun seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Samsun referandum sonuçları
Samsun referandum sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Samsun ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Samsun referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Samsun ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Samsun Cumhurbaşkanlığı sistemi için Samsun ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Samsun 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Samsun, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on altıncı şehri. Karadeniz Bölgesi'nin Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alır ve bölgenin en kalabalık şehridir. On yedi ilçenin bulunduğu Samsun'un genel yönetimi Samsun Büyükşehir Belediyesi ve valilik tarafından sağlanmaktadır. Kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Ordu, güneyinde Tokat ve Amasya, batısında ise Çorum ve Sinop illeri ile çevrilidir.

Karadeniz Bölgesi'nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehri olan Samsun kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerden olup "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak tanıtılmaktadır. Karayollarıyla Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Samsun aynı zamanda bir liman şehridir ve geniş hinterlandı ile bir lojistik merkezidir.

Yerleşim geçmişi MÖ 60.000 yılına dek uzanan[10] Samsun'a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır.Kaşkaların ardından Hitit dönemini yaşayan şehir MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında sürekli el değiştirmiş ve bu yıldan itibaren Pers hakimiyetine girmiştir.Perslerin ardından Pontus, Roma, Bizans egemenliği gören Samsun bunların ardından bir Ceneviz kolonisi haline gelmiştir. Bu dönemde Danişmendliler Beyliği tarafından kuşatılan Samsun alınamamış ve şehrin hemen yanına "Müslüman Samsun" adıyla yeni bir şehir kurulmuştur. I. Mehmed dönemine dek iki Samsun şehri de varlığını sürdürmüş, bu dönemde her iki şehir de Osmanlı Devleti topraklarına katılarak birleştirilmiştir.1422-1428 yılları arasında Osmanlı hakimiyetinden çıkan Samsun tekrar Osmanlı toprağı olmuş ve 1923 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilanına dek bu durumunu sürdürmüştür.

Türkiye'nin kurulmasına dek uzanan ve 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla başlayan sürecin başlangıç durağı olması nedeniyle özel bir konumu bulunan Samsun "19 Mayıs Kenti" olarak anılmakta ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca 1938 yılında resmî bayram ilan edilen 19 Mayıs günü 1926 yılından beri Samsun'da "Gazi Günü" adıyla kutlanmaktaydı.Mustafa Kemal Atatürk de 19 Mayıs'a verdiği önemi o günü doğum günü olarak kabul ederek göstermiştir.

#Samsun Seçim sonuçları
#Samsun seçim 2017
#referandum Samsun 2017
#referandum seçim sonuçları Samsun
#Samsun referandum sonuçları
#Samsun evet hayır oranı
7 yıl önce