|

Sandık görevlisi nasıl olunur?

Referandumda sandık görevlisi nasıl olunur? sorusu merak konusu. 16 Nisan 2017 günü yapılacak yeni anayasa halk oylaması için siyasi parti sandık kurulu üyeleri başvuruları nasıl yapılacağını haberimizde sizlerle paylaştık. Peki sandık görevlisi ne yapar, görevleri nelerdi? İşte tüm ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:19 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:24 - 1/03/2017 Çarşamba
Diğer
16 Nisan 2017 günü yapılacak yeni anayasa halk oylaması için siyasi parti sandık kurulu üyeleri başvuruları nasıl yapılacağını haberimizde sizlerle paylaştık.
16 Nisan 2017 günü yapılacak yeni anayasa halk oylaması için siyasi parti sandık kurulu üyeleri başvuruları nasıl yapılacağını haberimizde sizlerle paylaştık.

16 Nisan 2017 günü yapılacak yeni anayasa halk oylaması için siyasi parti sandık kurulu üyeleri başvuruları nasıl yapılacağını haberimizde sizlerle paylaştık. Siyasi partilerin sandık kurulu üyeleri başvurularını ise en yakın YSK binasına giderek gerçekleştirmelidirler. Buraya başvuruda bulunduktan sonra sandık kurulu görevlisi olup olmadıkları kendilerine bilgilendirilir. Sandık Kurulu Görevlisi Başvurusu ve Formu Sandık kurulunda görev alabilmek için internet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz herhangi bir başvuru formu bulunmamaktadır. Bizzat YSK'ya giderek başvuruda bulunmanız gerekmektedir.



SANDIK GÖREVLİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?


Sandık görevlisinin en temel görevi seçimin objektif ve adil bir şekilde sonuçlanmasıdır. Seçimlere hile karışmaması için sandık görevlilerinin her an aktif ve dikkatli olmaları gerekir. Sandık görevlilerinin bir başka görevi ise okuma, yazma bilmeyenlere ya da oy kullanmayı bilmeyenlere yardımcı olmaktır. Ayrıca seçim sonunda oyları saymak da sandık görevlilerinin sorumluluğundadır. Oy verme sürecinde ve oyları sayım esnasında bir problem ya da aksaklık yaşanmaması için sandık görevlilerinin sandık başından ayrılmamaları gerekir. Bu sebeple sandık görevlilerinin ihtiyaçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından karşılanır. Sandıklarda yaşanan problemlerden öncelikle sandık başkanı ardından da sandık görevlileri sorumludur.









#Sandık görevlisi
#Referandum
#Referandum sadık görevlisi
7 yıl önce