|

Seçim sonuçları açıklandı Niğde Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Niğde 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Niğde ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Niğde milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:57 - 19/06/2018 Salı
Diğer
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.

Vatandaşlar, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili seçimleri için oy kullandı. Niğde ilinde oy kullananlar için heyecan doruklara ulaştı. Hangi partiden kaç aday çıktı? Milletvekili dağılım oranları ne? Bütün bu soruların cevabı ve daha fazlası haberimizde.

Niğde AK Parti Milletvekili adayları

Yavuz Ergun

Selim Gültekin

Sedat Çağlar

Niğde MHP Milletvekili adayları

Alaattin Sonat

İbrahim Uluçay

Murat Fahri Ertul

Niğde CHP Milletvekili adayları

Ömer Fethi Gürer

Ahmet Oğuz Özmen

Nagihan Eskioğlu

Niğde İP Milletvekili adayları

Vedat Bayram

Naim Osman Erem

Döndü Gökmen

Niğde

Niğde, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinin güneydoğusunda ve Kapadokya bölgesinde yer alan merkezi Niğde kenti olan idari birimdir. Rakımı 1.229 m olan Niğde ilinin 2016 nüfusu 346.114’tür. Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Konya illerine komşu olan Niğde, güneyde Bolkar Dağları ile Mersin ilinden, güneydoğu ve doğudan Aladağlar’ın oluşturduğu doğal sınırlar ile de Adana ilinden ayrılır. Çamardı ve Ulukışla ilçeleri Akdeniz bölgesinde kalmaktadır.

Termal kaynakları, ören yerleri, zengin tarihi dokusu, doğal güzellikleri, dağ ve kış turizm olanakları kenti turizm merkezi yapan önemli unsurlardır.

Halkın esas geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Elma ağacı sayısında Niğde ili ülke sıralamasında ilk sırada yer alır. Ülke genelinde patates üretiminin ise % 25’lik bölümü bu ilde üretilir. Ancak Niğde Merkez Organize Sanayi, Bor Deri Organize Sanayi, halı fabrikası ve diğer küçük sanayi kolları Niğde halkı için önemli istihdam alanlarıdır. Geleneksel el sanatları bakımından Niğde önemli bir ildir. Niğde ilinde üretilen halılar dünyanın birçok ülkesinde müşteri bulmaktadır.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Niğde Milletvekilleri
#Niğde Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce