|

Sevimli dostlarınızın doğru beslenmesinin garantisi petmamashop.com

Türkiye’de özellikle İzmir, İstanbul, Ankara gibi illerimizde hızla gelişen bir sektör olarak Petshopların durumu oldukça vahim. Doğru denetlemeler olmadığı ve mama konusunda dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için artan fiyatlar düşük kaliteli beslenme ürünü satışlarını cazip kılıyor.

Yeni Şafak
10:22 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 10:29 - 3/01/2017 Salı
Diğer

Piyasada kilosu 5-6 liradan satılan ucuz

dostunuza uzun ve kısa vadede zarar vermekten çok daha fazlasını yapmıyor.



Sadece karınlarını doyurmak için dostlarımıza sunduğumuz düşük kalite protein içerikli ürünlerin, bağırsak ve dolaşım sorunlarına neden olduğu biliniyor. Bunların içeriklerinde yüksek oranda yer alan tahıl katkıları kediler tarafından tam olarak sindirilememekte. Maliyeti düşürmek amacıyla toptan alım sırasın 1-2 liraya preslenmiş atık tahıl ve nereden sağlandığı belli olmayan proteinler ile dostlarımıza sağlıklı bir gelececk kurmamız maalesef imkansız. Türkiye'de henüz süper premium mama üreticisi bulunmuyor. Bu da dolar bazlı olan sektörün bu yanlışını büyütmesine neden oluyor. Denetimsizlik, canlıların yaşam kalitelerinin düşmesi ile sonuçlanıyor.



Kedi Ve Köpek Mamasının Kalitesini Nasıl Anlayabilirim


Tüm ürünlerde olduğu gibi kedi ve köpek dostlarımız için seçtiğimiz ürünlerinin kalitesini belirleyen bir çok faktör vardır. Ancak fazla araştırmaya vaktiniz yoksa da kestirmeden yapacağınız şey kalitesini kanıtlamış uzun yıllardır bu konuda araştırma geliştirmeye yatırım yapmış ve zaman harcamış kaliteli markaları tercih etmektir. Tabi bunun yanında aşağıda sıralanmış birkaç ip ucuna da bir göz atmanızı öneririm.



* Bu kadar yanlışın içinde size birkaç doğrudan bahsetmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle açık mamalardan uzak durmanız önerilmektedir. Güvendiğiniz Petshoplar harici bu tarz ürünlerin özellikle internet ortamından satın alınması hava ile temas eden, bayat, bozuk ya da sahte mamalarla dostunuzu beslediğiniz anlamına gelebilir.



* Veteriner Hekim destekli beslenme planları geliştirmek önemlidir. Kilo, boy, ırk, yaş gibi faktörleri göz önüne alarak doğru kedi mamaları tercih edilmelidir. Aynı zamanda kedilerin seçici canlılar olduğunu unutmayın. Bu yüzden lezzet faktörünü de içinde kadar sağlıklı bir beslenme planı yaratabilirsiniz. Uzman veterinelerleriniz bu konuda size destek olacaktır.



* Bilinçsiz olarak light ürünleri kullanmayın. Tüy yumağı önleyici, farklı yaş gruplarına hitap eten ürün gamlarının içerikleri kedi dostunuz için uygun olamayabilir. Bu yüzden güvenilir petshoplardan ürünleri temin edebilirsiniz. Bu konuda online hizmet veren ve Veteriner klinik kökenli olan güvenilirliği yüksek

gibi sitelerde ürünlerin içerikleri hakkında detaylı inceleme yazıları bulunuyor. Sitenin ana sayfasına entegre blog kategorisini incelediğinizde de yine bazı öneriler ve aydınlatıcı bilgiler de okuyabilirsiniz. İyi bir kedi ve köpek sahibi, dostu hakkındaki bilgisini sürekli güncellemeli ve teknolojik gelişmeleri takip etmelidir.



* Doğal içerikli örneğin Brit Care, Acana, Hills, Proplan, Orijen, Nd, Bozita gibi kalitesini kanıtlamış kaliteli markaları tercih etmeye özen gösterin. Bu tarz ürünlerde sentetik katkılar bulunmamaktadır. Bunun yerine çok daha doğal E ve C vitamini gibi katkılar vardır. Taurin dostlarınızın yaşamını sürdürmesi için önemlidir. Özellikle kedileriniz için içeriklerinde taurin olan ürünleri kullanın.



* Dürüst protein kaynakları içeren beslenme programları yaratmak dostlarınızın uzun ve sağlıklı olması açısından önemlidir. Kaliteye önem verin. Kaliteye öne veren petshopları tercih edin.



Tüm Kaliteli Kedi Ve Köpek Ürünleri İçin Petmamashop.com


Türkiye'de düşük profilli ürünleri mağazasına bile sokmayan güvenilir shop sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Petmamashop.com da bunlardan bir tanesi. Veteriner klinik kökenli ve arkasında hekim desteği olan internet sitesinde, yüksek kaliteli ürünleri çok uygun şartlarda, banka havalesi ve güvenli kredi kartı ödeme sistemine alternatif olarak kapıda ödeme imkanı ile göndermesi mağazayı cazip kılan özelliklerden sadece bir diğeri. Bozita, Hill, Proplan mama ürünlerini de sitede bulmanız mümkün. Aksesuarlar birinci sınıf. Sağlık ürünlerinin neredeyse tümü bulunabiliyor. Özellikle köpek tasması kategorisindeki ürün çeşitliliği karşısında hayrete düşmemek elde değil. Kedilerinizin sürekli tükettiği kedi kumu çeşitleri yine kaliteli tüm markaları içeriyor



2 yaşına yeni girmiş sevgili Scotish Fold dostum Fuko'ya mama ararken keşfettiğim bu sitede gerçekten sağlıklı beslenme programlarına bir teşvik mevcut. Aslında kedi mamaları konusunda doğru tercih yapmak sadece kedilerin değil, insan yaşamının da dolaylı olarak kalitesini arttıran bir durum. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ev arkadaşları ile sorunsuz bir hayatı kim istemez ki? Tabi bu arada köpeği olanlar için de online sitenin geniş bir kaliteli

çeşitliliğine sahip olduğunu ve yine neredeyse tüm tanınmış markaları stoklarında bulundurduklarını belirtmek isterim.



Doğru beslenmek tüm canlıların tek ve gerçek yaşam sigortasıdır. Sizlerin sevgisini kullanarak bunu ranta dönüştüren şirketlerden mutlaka uzak durun. Aynı zamanda ilgili makamların da bu tarz sağlıksız koşullarda ürünler satan mağazaları incelemeleri gerektiğini düşünüyorum. Hayatlarımız kıymetlidir. Kedi ve köpek sahiplerine bilinçli günler ve kaliteli petshoplar diliyorum!



#mama
#petmamashop
#hayvan bakımı
7 yıl önce