|

Sinop'ta okullar tatil mi? Sinop 10 Ocak Salı kar tatili var mı?

Sinop'da okullar yarın tatil mi? Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı Sinop'ta da sürüyor. Öğrenciler ise okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor. Sizler için derlediğimiz haberimizden kar tatili ile ilgili resmi açıklamaları görebilir ve kentten son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:41 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:43 - 9/01/2017 Pazartesi
Diğer

Sinop'ta okullar 10 Ocak Salı günü tatil mi? İşte bu sorunun yanıtı belli oldu. Sinop'ta kar yağışı nedeniyle yarın bazı ilçelerde eğitim yapılmayacak.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle Saraydüzü ilçesinin tamamında, Erfelek, Türkeli, ve Durağan ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda yarın eğitime ara verildi.



Bölgede kar yağışının aralıklarla devam etmesi sebebiyle söz konusu ilçelerdeki okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.



Sinop'ta 228 köy yolu ulaşıma kapandı

Sinop'ta etkili olan yoğun kar yağışı sonucu 228 köy yolu ulaşıma kapandı.


Sinop'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresinden alınan bilgilere göre yoğun kar yağışı sebebiyle Ayancık'ta 60, Erfelek'te 42, Türkeli'de 30, Boyabat'ta 50, Durağan'da 26 ve Saraydüzü'nde 20 köy yolu kapalı durumda.


İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçeleri ve Güney Ege kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında gece saatlerinde fırtına şeklinde (60-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman'da yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#Sinop
#Okullar tatil mi
#Kar tatili
#Sinop'ta okullar tatil mi
#yarın okullar tatil mi
7 yıl önce