|

Sivas Referandum Sonuçları Sivas Seçim Sonucu

Sivas 16 Nisan Referandum Sivas seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Sivas ilinde evet mi hayır mı çıktı? Sivas Referandum seçim sonuçları Yenişafak Sivas seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Sivas Referandum Sonuçları
Sivas Referandum Sonuçları
, 16 Nisan 2017 günü Sivas ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Sivas referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Sivas ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Sivas Cumhurbaşkanlığı sistemi için Sivas ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Sivas 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il. Sivas ili, Mezopotamya ve arasında kervanların geçtiği bölgede olduğu için, Selçuklular döneminde tüccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Türkiye'de Konya'dan sonra en çok Selçuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır. 13.yüzyıl'a ait Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese ve Mavi Medreseleri çini sanatı açısından mutlaka görülmeye değer yerlerdir. Ulu Camii ise 1100 yılında inşaa edilmiştir. Ayrıca Sivas, Türkiye'nin yüzölçümü açısından en büyük ikinci ilidir. 2016 sonu TÜİK verilerine göre İl nüfusu: 621.224, merkez nüfusu:365.165'dir.

Sivas Kızıldağ'dan doğan Kızılırmak, Köse Dağı'ndan doğan Yeşilırmak ve yine Köse Dağı'ndan doğan Fırat'ın en önemli kollarından biri olan Karasu Nehri, Sivas ili sınırları içinde doğmaktadır. Sivas coğrafi açıdan kıraç, yeşili az, sert iklimli bir yerdir. İkliminin elverdiği ölçüde yetiştirilebilen ancak tahıl ürünleri, şeker pancarı, patates gibi ürünlerdir.


Türk Kurtuluş Savaşı'nın temellerinin atıldığı, Selçuklu devrinin dev eserleriyle süslü, yüzölçümü bakımından Konya'dan sonra ikinci sırada yer alan bir ilimiz. Sivas ili topraklarının büyük kısmı İç Anadolu'nun yukarı Kızılırmak bölümünde diğer kısımları ise Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde olup, 35° 50’ ve 38° 14’ doğu boylamları ile 38° 32’ ve 40° 16’ kuzey enlemleri arasında yer alır. Kuzeyden Giresun, Ordu ve Tokat; doğudan Erzincan; güneyden Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri; batıdan Yozgat illeriyle çevrilidir. Trafik numarası 58’dir. Sivas'da Batı Anadolu ağzı kullanılmaktadır.

#Sivas Seçim sonuçları
#Sivas seçim 2017
#referandum Sivas 2017
#referandum seçim sonuçları Sivas
#Sivas referandum sonuçları
#Sivas evet hayır oranı
7 yıl önce