|

Son dakika... Emeklilikte yaşa takılanlar (ETY) yasasına Erdoğan'dan açıklama

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar için meclise sunulan yasa hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında başlatılan kampanya için, 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama olmanın dünyanın hiç bir yerinde olmadığını dile getirdi.

Yeni Şafak
12:15 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 12:33 - 16/10/2018 Salı
Diğer
Emeklilikte yaşa takılanlar yasasına dair Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Emeklilikte yaşa takılanlar yasasına dair Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kişi 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacaktır. Böyle bir şey olur mu?"

"Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır."

"Emeklilikte yaşa takılanlar denilen gruba giren, 6,3 milyon kişi bulunuyor. Bunlardan, 1,3 milyonu hemen emekli olabilecek durumda, kalanları da peyderpey emekliliğini talep edebilecektir. Bu teklifin ülkemize yıllık ilave maliyeti 26 milyar lira. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı, diye milletime soruyorum."

"Ekonomik kurtuluş savaşının verildiği dönemde fırsatçılar türedi, bir diğer taraftan bizim karşımıza bunlar türedi. Ne yapacak, erken emekli olacak. Ondan sonra gidecek kendine göre başka bir işte çalışacak. Yani çift iş, böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denilmez."

Meclis İçişleri Komisyonunda 'emeklilik' tartışması

TBMM İçişleri Komisyonu'nda korucuların yaşlarının gençleştirilmesi adına 43 yaşında emekli olmasını sağlayan maddede CHP'nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili verdiği önerge üzerine tartışma çıktı. Bu madde AK Parti, MHP ve HDP'nin verdiği önerge ile düşürüldü. Karayolları Trafik Kanununda değişiklik yapılarak trafik cezalarının ağırlaştırılmasını öngören kanun teklifi Meclis İçişleri Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

Toplam 17 kanunda değişiklik öngören teklifin birinci maddesi olan korucuların yaşlarının gençleştirilmesi adına 43 yaşında emekli olmasını sağlayan düzenlemede tartışma çıktı. Bu maddenin görüşmeleri sırasında CHP, emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözümüne ilişkin önerge verdi. Ancak AK Parti, MHP ve HDP'li üyeler komisyonda maddenin düşürülmesi için önerge sununca tartışma çıktı.

CHP'li sözcüler, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerge verdikleri için korucuların erken emekli olmasını sağlayan düzenlemenin çıkarıldığını ileri sürerek duruma itiraz ettiler. AK Parti, MHP'li üyeler emeklilik konusunun İçişleri Komisyonunu ilgilendirmediğini belirterek bunun Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınabileceğini bildirdiler. CHP'nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergesi maddenin düşürülmesi ile iptal oldu.


#erken emeklilik
#son dakika
#emeklilikte yaşa takılanlar
5 yıl önce
default-profile-img