|

Son dakika Kahraman Derik Kaymakamı şehit oldu!

Son Dakika Haberleri: Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk şehit oldu. PKK terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırıya uğrayan kahraman Derik Kaymakamı ağır yaralı olarak Kızıltepe Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'te sevk edilmişti. Şehit Kaymakam Safitürk’ün, 2 kez hayata döndürüldüğü ortaya çıktığı son dakika haberleri arasında yer alıyor.

Yeni Şafak
11:23 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 08:33 - 11/11/2016 Cuma
Diğer

Son Dakika Haberleri: Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki baba ocağında yas var. Tedavi gördüğü Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesindeki yoğun bakım servisinde şehit düşen 35 yaşındaki Safitürk'ün, Cumhuriyet Mahallesi'nde haberi alan yakınlanları üzüntü yaşadı. Safitürk ailesi ve komşularının evlerine Türk bayrakları asıldı. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, babaevine gelerek şehidin yakınlarına taziyede bulundu. Öte yandan şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk'ün dün gece Gaziantep'e gittiği öğrenildiği son dakika haberleri arasında yer alıyor. En güncel ve son dakika haberleri yenisafak.com'da.



KAHRAMAN KAYMAKAMIN BABASI: VATAN SAĞOLSUN


Son dakika Mardin'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanarak bugün şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk ile Konya'da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan 1 çocuk annesi eşi Ayşegül Safitürk Gaziantep'e geldi.



Vali Ali Yerlikaya ile İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek baş sağlığında bulunduğu kaymakamın babası Asım Safitürk, terörü lanetledi. Baba Safitürk, oğluyla en son Kurban Bayramı'nda görüştüğünü anlatarak şunları söyledi:



"Evlat acısı kolay değil. Evlat acısını tadanlar bilir, ama teselli olduğum bir taraf var. Vatan için şehit olduğu için teselli oldu. Belki de bu 15 Temmuz'dan bu yana bine yakın şehidimiz oldu. Bunların içerisinde bir tane de biz verdiğimiz için bunlar boşa gitmeyecektir. Allah-u Teala şehitlerin mertebesini çok yükseltmiştir. Hiçbir peygamber cennete gittikten sonra 'Ben tekrar dünyaya gideceğim demiş' değildir ama şehitler tekrar dünyaya gelip 10 defa daha şehit olmak istemişlerdir. Şehitlerin geriye kalanlarına başsağlığı diliyorum. Memleketin başı sağ olsun. Milletin başı sağ olsun. Oğlumla gurur duyuyorum. Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları, Allah'a havale ediyorum. Vatan sağ olsun. Allah vatanımıza, milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin."



Şehit Kaymakam Safitürk'ün evine ateş düştü


Son dakika: Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Sakarya'daki evine acı haber ulaştı. Dün düzenlenen roketli saldırının ardından tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki babaevine ateş düştü. Şehit Kaymakam Safitürk'ün Türk bayrakları ile donatılan evinde yakınları taziyeleri kabul ederken, babası Asım ve annesi Fatma Safitürk'ün dün gece Gaziantep'e gittikleri öğrenildi. Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, acılı haberin verildiği şehit evine giderek taziye dileklerini ilettiler. Makamında şehit edilen Derik Kaymakamı Safitürk'ün 7 çocuklu ailenin en küçüğü olduğu öğrenildi.





#Derik Kaymakamı
#Son dakika
#Son dakika haberleri
#Muhammet Fatih Safitürk
#PKK
#Mardin
#Son dakika Mardin
#Son dakika şehit haberi
7 yıl önce