|

Son dakika Şırnak'ta PKK'dan EYP'li saldırı: 1 yaralı

Son dakika Şırnak'ta saldırı düzenlendiği bildirildi. Alınan son dakika bilgilerine göre, Şırnak Belediyesi'nde PKK'lılarca önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP) infilak etti. Meydana gelen patlamada 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı açıklandı. Şırnak'tan son dakika gelişmelerini ve hain saldırının detaylarını haberimizden göreblirsiniz.

Yeni Şafak
20:30 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:37 - 5/11/2016 Cumartesi
DHA

Şırnak'ta hain saldırı düzenlendi. Bugün kayyum atanan Şırnak Belediyesi'nde güvenlik güçlerince yapılan aramalar sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirildiği tahmin edilen el yapımı patlayıcı infilak etti.



Patlamada bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı. Tuzaklanmış bir patlayıcı da etkisiz hale getirildi.



Şırnak'ta terör operasyonu

Şırnak'ta terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi.



Valilikten yapılan açıklamada, Şırnak merkeze bağlı Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ve korucuların düzenlediği müşterek operasyonda etkisiz hale getirilen 10 PKK'lı teröriste ek olarak bugün de 7 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.



Çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin de ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, teröristlere yönelik operasyonların kararlıkla sürdüğü vurgulandı.



Şırnak Valiliğinden uyarı


Şırnak Valiliğinden, bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden döşenip gizlenmiş olabilecek patlayıcılarla ilgili olumsuzlukların önüne geçmek için tedbirlere uyulması istendi.



Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların gördükleri şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmesinin önemine vurgu yapıldı.



Açıklamada, "Vatandaşlarımızın bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden döşenip gizlenmiş olabilecek patlayıcılarla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için uygulanan sokağa çıkma yasağına riayet etmeleri ve gördükleri şüpheli kablo, cisim, paket benzeri maddelere dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bildirmeleri kendileri ve çocuklarının hayatları bakımından büyük önem arz ediyor. Bu hususta duyarlı davranılması önemle rica olunur" denildi.






#Şırnak
#EYP'li saldırı
#Şırnak Belediyesi
8 yıl önce