|

Takdir teşekkür hesaplama

Eğitim ve öğretim yılının ilk yarı yıl tatili bugün başlıyor. Tatilin başlangıcı ile karne dağıtımı bugün yapılacak. 4. 5. 6. 7. 8. 9.10.11.12 sınıf öğrenciler için takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri haberimizdeki bağlantı üzerinden kolaylık yapılabilir. Peki takdir-teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Kaç puanla takdir kaç puanla teşekkür alınır? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
10:59 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 20/01/2017 Cuma
Diğer

4. 5. 6. 7. 8. sınıf takdir teşekkür hesaplama haberimizde. Sömestr tatili bugün başlıyor. E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenciler ve veliler karne durumunu ve hangi belgeyi hak ettiklerini kolaylıkla görebilirler.





Lise takdir teşekkür nasıl hesaplanır?


Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.



6. sınıflar için takdir teşekkür hesaplama :

7. sınıflar için takdir teşekkür hesaplama :

8. sınıflar için takdir teşekkür hesaplama :

9. sınıflar için takdir teşekkür hesaplama :


Ağırlıklı puan nedir?


Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Örneğin Dil ve Anlatım dersi haftada 5 saat okutuluyorsa ağırlığı 5'tir. Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır. Örnek: Dil ve Anlatım dersinin haftalık ders saati 5, yıl sonu puanı ise 75 olsun.Bu durumda Dil ve Anlatım dersinin ağırlıklı puanı:5x75=375 olacaktır.



Ağırlıklı puan ortalaması nedir?


Öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama puandır. Takdir teşekkür hesaplamaları bu ağırlıklı ortalama puan ile yapılmaktadır.



Lisede takdir teşekkür nasıl alınır?


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir lise öğrencisinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan lise öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara "Teşekkür", 85.00 puan ve üstü olanlara da "Takdirname" belgesi verilir.



15 TATİL NE ZAMAN?


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gelen açıklama göre: Yarı yıl tatili 23 Ocak pazartesi günü başlayacak 03 Şubat cuma günü son bulacak. Öğrenciler 15 tatilin ardından eğitimlerine devam edecek. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.


2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.



İkinci dönemde 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 26 ve 27 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına girecek. Mazeret sınavı da 20 ve 21 Mayıs'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor.



Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran'da beş oturumda gerçekleştirilecek.



2017 Yılında Resmi Tatil Günleri Ne Zaman?


Bir diğer merak edilen konu ise 2017'nin Resmi Tatil günlerinin ne zaman olduğu. Biz de sizin için tüm Resmi Tatil günlerini araştırdık.



Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar


Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar


Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi


Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma


Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017


15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi


Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba


Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017


Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar



Doç. Dr. Kutlu: Kırık karneye tepkiyi abartmayın



Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Oğuz Kutlu, karne alan öğrencilerin ailelerini uyararak, derslerdeki başarı ve başarısızlığa karşı abartılı yaklaşımda bulunulmamasını istedi. Türkiye'de milyonlarca öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Ailelerin karneler karşısında nasıl davranması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Oğuz Kutlu, "Karneler aslında çocuk ile ailesine verilen ve o dönem boyunca okuldaki işlerin nasıl gittiğini gösteren önemli bir bilgi olarak değerlendirilmeli. Bu aşamada çocuk ve ailesi bir araya gelerek, 'Geçen dönemde neler yapıldı, neler yapılmadı, daha iyi olabilmek için neler yapılmalıydı?' sorularına yanıt aramalı" dedi.



Başarılı karnelerin gerektiği gibi ödüllendirilmesinde yarar bulunduğuna dikkat çeken Kutlu, şöyle devam etti:



"Eskiler 'Marifet iltifata tabidir' diye boşuna söylememişlerdir. Böylece çocuk, başarısının yakın çevresince de fark edildiğini anlar. Ödül, öğrencinin başarısını daha sonraki yıllarda da devam ettirmek istemesini ve bu konuda çaba harcamasını teşvik eden olumlu bir uyarıcıdır. Ayrıca bu yaklaşım çocuğun kendisine güvenmesini da sağlayacaktır. Güven ise çocuğun okul ve hayat başarısında çok önemli bir duygudur. Çünkü okul başarısızlığının temelinde yetersizlikten çok çocuğun kendisine olan güvensizliği yer almaktadır. Ancak verilen bu ödülün çok gösterişli veya çok değerli olması gerekmez. Böylece öğrenci aslında en değerli ödülün 'öğrenmek' olduğu mesajını da almış olacaktır. Eğer ödül konusunda abartılı davranılırsa, çocuk artık öğrenmeyi ikinci plana atıp daha sonraki yıllarda daha değerli ödülleri almayı esas amaç haline getirebilir."



'DERS ALINAN BAŞARISIZLIK EN BÜYÜK BAŞARI'


Derslerinde başarılı olamayan öğrencilere ilişkin de konuşan Kutlu, şunları kaydetti:



"Öğrenci başarılı olamadıysa, işte o zaman çocukların bu kötü dönemleri, ana-babaların ve yakın çevrelerinin en iyi olmaları gereken zamanlar olmalıdır. Aileler olumsuz duygularını kontrol edip çocuklarını sadece başarıları için değil onları kendi çocukları oldukları için sevdiklerini hissettirmelidir. Böylece çocuğun bu durumdan olumsuz yönde etkilenmesi önlenmelidir. Çünkü başarısızlığın yaratacağı olumsuz etki, başarının yaratacağı olumlu etkiden her zaman için daha fazladır. Üstelik okul başarısızlığı gerçek bir dostun yaptığı bir uyarı olarak kabul edilmeli ve bundan ders alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki, ders alınmış bir başarısızlık en büyük başarıdır ve yaşanan başarısızlıklar başarıya ulaşmada peşin ödenen ücretlerdir."




#Takdir hesaplama
#Teşekkür hesaplama
#Takdir-teşekkür hesaplama
#MEB
#E-okul
7 yıl önce