|

Ucuz kedi köpek maması

Her faaliyetin bir maliyeti var. Bu maliyet parasal olabildiği gibi, zaman ve emek harcama şeklinde bir maliyet de olabiliyor.

Yeni Şafak ve
17:52 - 28/10/2016 Friday
Güncelleme: 15:04 - 28/10/2016 Friday
Diğer
Ucuz kedi köpek maması
Ucuz kedi köpek maması

Evcil kedi ve köpek beslemenin insan psikolojisi ve beden sağlığı açısından birçok olumlu etkileri olduğu artık bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Küçük bir örnek vermek gerekirse, bir kedinin sırtını okşamanın kan basıncını düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır. Yani yüksek tansiyon hastalarına hiçbir yan etkisi olmayan bir ilaç olarak tavsiye edilir. Tabi birde yaşam şartları gereği, var olma yarışına sokulan ve bu yüzden masumiyetini ve doğallığını kaybetmiş insan ilişkilerinden dolayı, insan ruhunun masumiyet ve sadakat duygularına olan ihtiyaçlarını evcil hayvanlardan karşılama davranışı gittikçe yaygınlaşıyor.





Tabi bu arada, belirtmekte fayda olduğunu düşündüğüm bir gerçek var ki; Kohlberg' in üç aşamaya ayırdığı ahlaki evrelerin üçüncüsü olan, ''geleneksel ötesi düzey'' e ulaşan insanların insanlara, bitkilere, doğaya olduğu gibi hayvanlara bakış açıları, bu düzeye ulaşamayan insanlara göre farklı olur. Yani sadece canlı olduğu için yaşam hakkı olduğunu ve bu yüzden hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için elinden imkanları, karşılıksız olarak hayvanlara karşı kullanır.



İşte bu ve bunun gibi birçok nedenden dolayı insanların evlerinde kedi ve köpek gibi evcil hayvanlar beslemesi gittikçe yaygınlaşıyor. Tabi bununla beraber köpek ve

ihtiyacı da doğal olarak artıyor.Sanayileşme ile başlayan bu yaşam tarzı gelişmiş ülkelerde, gelişmekte olan veya üçüncü dünya ülkelerine göre çok daha eski ve yargın bir yaşam tarzı olduğu bilinen bir gerçektir. Bu yaşam tarzını benimseyen insanların evlerinde kedi, köpek gibi evcil hayvan beslerken karşılaştıkları ve çözmeleri gereken sorun beslenme ve sağlık.



Evde beslenen evcil hayvanların sağlık sorunlarını çözmek günümüz şartlarında artık çok kolaylaştı çünkü; yaygın olarak hayvan hastaneleri ve veteriner hekim klinikleri mevcut.





Asıl konuya dönecek olursak yaygın olarak evde beslenen evcil hayvanların kedi ve köpek olması hasebiyle, kedi ve köpeklerin beslenmesi nasıl olur sorusu. Yaygın olarak kullanılan yöntem kedi ve köpeklerin, hazır kedi ve

ile beslenmesi ki burada, sektörün çok büyük olması nedeniyle birçok kedi ve köpek maması alternatifi sunuyor. Tabi bu da kedi ve köpek maması ile kedi ve köpeklerini besleyen hayvan severlerin bir çok soruyu sorup araştırmasını gerektiriyor. Bunlardan biri de ucuz kedi ve köpek maması nasıl ve nerden bulurum sorusu. Aslında en ucuz kedi ve köpek mamasını nasıl bulurum sorusunu soranlar yüksek oranda, evde kedi veya köpek başlamaya yeni başlayanlar oluyor. Çünkü en ucuz kedi ve köpek mamasını bulmak günümüz şartlarında çok kolay, yani internet arama motorlarına en ucuz kedi ve köpek maması diye yazarsanız, internet üzerinden kedi ve köpek maması satışı yapan bir çok siteyi size sunar ve on, on beş dakikalık bir araştırmayla en ucuz kedi ve köpek mamasını bulabilirsiniz. Ve bulduğunuz ucuz kedi veya köpek mamasını birkaç tuşla sipariş verip kapınıza kadar getirmelerini sağlayabilirsiniz. Lakin yaşanan tecrübeler bize gösteriyor ki en ucuz kedi veya köpek mamasını bulmakla beslemiş olduğumuz evcil hayvanımızın beslenme sorununu tam olarak çözemediğimizi gösteriyor.





Sonuç olarak toparlamak gerekirse, genel olarak ucuz kedi ve köpek mamaları, evcil hayvanlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılamayabiliyor ve bu da uzun vade de beslemiş olduğumuz evcil hayvanlarımızın, dengeli ve sağlıklı beslenememelerinden kaynaklanan çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ve bu süreci yaşayan hayvan severler artık en ucuz kedi ve köpek maması nerden bulurum araştırmasının yerine, beslemiş olduğu evcil hayvanı nasıl dengeli ve sağlıklı besleyebilirim araştırması içerisine giriyor. Yaşanmış tecrübelerden yola çıkarak, tavsiye edebiliriz ki en

araştırması yerine, evcil hayvanımızı dengeli ve sağlıklı besleyebilecek içerikte ki kedi ve köpek mamasını en uygun fiyata nasıl temin edebilirim araştırması yapmak isabetli bir karar olur.

#kedi maması
#köpek maması
#ucuz kedi ve köpek maması
7 years ago