|

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ne zaman verilecek? VGB burs başvuru tarihleri!

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru tarihleri belirlendi! VGM burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, şartları nelerdir? Üniversite adaylarının merakla beklediği VGM burs başvuru tarihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar..

23:39 - 18/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 23:47 - 18/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
burs
burs

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021-2022 Eğitim yılı burs ücretleri ve burs başvuruları hakkında merak edilenleri yanıtladı. 2021 VGM Ortaöğrenim, Yükseköğretim ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursu ne kadar, başvurular ne zaman başlayacak?

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

VGM burs başvuru tarihleri açıklandı. VGM bursu, eğitim hayatına devam eden öğrencilerin ekonomilerine büyük destek sağlıyor. VGM yükseköğrenim bursu başvurusu 1 Kasım’da başlayacak, 15 Kasım’da sona erecek.

2021-2022 VGM BURSU NE KADAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre 2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 600,00 TL olarak ödenecek.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi
üzerinden yapılıyor. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında gerçekleşiyor.
VGM başvuruları ile ilgili detaylar Genel Müdürlüğün
internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyuruluyor. Başvuru sonuçları yine
adresi üzerinden açıklanmaktadır.

Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir.

#VGM
#vgm burs
#vgm burs başvurusu
#vgm başvuru
#vakıflar genel müdürlüğü
3 yıl önce