|

Vergi cezaları kaldırıldı mı? Son dakika vergi cezası yapılandırma!

Vergi cezaları kaldırıldı mı? Yeni yasa hangi vergi cezaları ve hangi tarihleri kapsamaktadır? Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gümrük vergileri, SGK ve belediye alacaklarını yeniden yapılandıran ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye'ye getirilmesinin önünü açan yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
16:01 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:06 - 4/08/2016 Perşembe
Diğer

Vergi cezaları kaldırıldı mı? Yeni yasa hangi vergi cezaları ve hangi tarihleri kapsamaktadır? Yasalaşan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifine" göre, Maliye Bakanlığı'na bağlı tahsil dairelerince takip edilen vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, trafik karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları ile bu alacaklara ilişkin her türlü ceza ve gecikme faizi yeniden yapılandırılacak.



Yeniden yapılandırma 30 Haziran öncesindeki dönem için geçerli olacak.



Yasa ayrıca yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yıl sonuna kadar Türkiye'ye getiren gerçek ve tüzel kişiler söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilmelerine imkan tanıyor.



Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında ilgili tekliften "her türlü gemi, yat ve diğer su araçları" ifadesi ile başkalarının nam ve hesabına varlık getirilmesi imkanı çıkartıldı.



Muhalefet tarafından kara para aklamaya neden olacağı iddia edilen ilgili bazı maddelerde de değişikliklere gidildi.



İlgili maddede yer alan soruşturma ve kovuşturma kararları teklifin önceki halinde "başkaca bir gerekçe olmaksızın" şeklinde ifade edilirken verilen önerge ile "başkaca bir neden ile gerekli olması hakkı saklı kalmak üzere" olarak değiştirildi.



#Vergi cezası
#Vergi cezası yapılandırma
#Vergi
8 yıl önce