|

Asker ve polis genelge için birbirine girdi

00:00 - 12/08/2006 Cumartesi
Güncelleme: 04:53 - 12/08/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Asker ve polis genelge için birbirine girdi
Asker ve polis genelge için birbirine girdi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün suçüstü dahi olsa polisin askeri personeli gözaltına almamasını emreden genelgesi İzmir'de polis ile askeri karşı karşıya getirdi. Alkollü araç kullanan bir kişi astsubay olduğu belirterek kimliğini göstermemesi üzerine askerler ile sivil polisler tekme yumruk birbirine girdi. Taraflar karşılıklı suç duyurusunda bulundu.


Asker ile polis arasındaki gerginlik İzmir'de yaşanan bu olayla su üstüne çıkarken, kavgaya karışan astsubay A. Göçmen'in avukatı Bülent Karagöz, polisin askeri personeli gözaltına alamayacağını, askeri inzibat çağırıp ona teslim edebileceğini hatırlatarak, olayı şöyle anlattı:


ASTSUBAYIM KİMLİK GÖSTERMEM

"Müvekkilim astsubay A. Göçmen ve arkadaşı E. Çelikbaş'ın kullandığı araç, 6 Ağustos'ta eğlence dönüşü gece saat 01:30'da Balçova Maliye Meslek Lisesi önünde durdurulmuş. Araçtan inen sivil polis memurları, kimlik kontrolü yapmak istemiş. Müvekkilim de kendisinin astsubay olduğunu ve kimliğini gösteremeyeceğini kaydetmiş. Ve gerekli görmeleri halinde inzibat çağırmalarını istemiş. Bunun üzerine küfür etmeye başlamışlar."


Bülent Karagöz, olayların büyümesi sonucu, sivil polislerin müvekkilini "feci şekilde" dövdüğünü ileri sürdü.


ASTSUBAYA 5 DİKİŞ ATILMIŞ

H. A. ve C. D isimli sivil polislerin, görgü tanığı meslek lisesinin bekçisi Ç. K'ya baskıyla yalan ifade verdirdiğini savunan avukat, olaydan 1. 5 saat sonra ambulans geldiğini ve müvekkilinin Güzelyalı Askeri Hastanesi'nde müşahade altına alındığını ve kaşına beş dikiş atıldığını söyledi. Karagöz, polis tutanaklarında da astsubayın polislere saldırdığı ve tekme attığının ileri sürüldüğünü söyledi. Tutanakta, astsubayın, sivil polislere hakaret ettiği yer aldı.


Olaydan sonra her iki tarafın avukatları, İzmir Başsavcılığı'na taşıdı. Taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.



18 yıl önce