|

Bu yıl en çok o kazandıracak!

Yatırım yapmak isteyenlere uyarı! Ekonominin hocaları 2013 yılında ekonomik olarak Türkiye'nin iyi yolda olduğunu söyledi ve bu senenin en çok kazandıracak yatırım aracını belirledi...

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 4/01/2013 الجمعة
Güncelleme: 10:55 - 4/01/2013 الجمعة
Yeni Şafak
Bu yıl en çok o kazandıracak!
Bu yıl en çok o kazandıracak!

İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) tarafından yapılan ''Hocaların Gözüyle 2013 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması''na göre 2013 yılında Türkiye ekonomisini bekleyen en önemli sorun cari açık ve işsizlik olacak. Araştırmaya göre bu yılın en çok kazandıracak yatırım aracı ise altın.

İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) tarafından yapılan ''Hocaların Gözüyle 2013 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması'' ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. 18-31 Aralık 2012 tarihleri arasında ''online anket'' yöntemi ile gerçekleştirilen ve profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanlarına sahip 331 iktisat hocasının cevapladığı anket sonuçları, iktisat hocalarının dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme ve 2013 yılına ilişkin beklentilerini gösteriyor.

TÜRKİYE İYİ YOLDA

Anket sonuçlarına ilişkin açıklama yapan İEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, önceki yıla göre iyimserlikte artış olmasına rağmen iktisat hocalarının dünya ve AB ekonomisi için oldukça kaygılı olduklarını söyledi. Profesör Bilgin''in verdiği bilgilere göre, ankete katılanların yüzde 77.7''si 2013 yılında dünya ekonomisinde belirgin bir iyileşme beklemiyor. Avrupa borç krizinde iyileşme beklemeyenlerin oranı ise yüzde 74.6. İktisat hocaları Euro Birliğinin dağılması/küçülmesi konusunda ise daha iyimserler. Hocaların yaklaşık yüzde 70''i Euro Birliğinin dağılmasını ya da küçülmesini beklemiyor.


ALTIN DÖNEMİ

Hocaların yarısı 2013 yılında en çok kazandıran yatırım aracının altın olacağını tahmin ediyor. Hisse senedi en çok kazandırır diyenlerin oranı da yüzde 30''dan fazla. Faiz ve dövizin cazibesini kaybettiği dikkate alındığında yatırımcılara ''altın'' ve ''hisse senedi''nden oluşan bir sepet önerilebilir. Diğer yandan, iktisat hocalarının yüzde 70''e yakını İMKB''deki pozitif ayrışmanın 2013 yılında da devam edeceğini bekliyor. Petrol fiyatlarına ilişkin beklenti ise mevcut düzeyin korunması ve artış şeklinde, dolayısıyla azalış beklenilmiyor.


٪d سنوات قبل