|

Erdoğan: Bizler Kanuni'nin torunlarıyız

Viyana'daki Türklere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bizler Kanuni Sultan Süleyman'ın torunlarıyız. Bizler 4. Mehmed gibi Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın mirasçılarıyız" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:01 - 19/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan: Bizler Kanuni'nin torunlarıyız
Erdoğan: Bizler Kanuni'nin torunlarıyız

Başbakan Erdoğan Türk Demokratlar Birliği'nin 10.Kuruluş Yıl dönümü Etkinliğinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Anadolunun yaylalarından Bozok'tan, selam getirdim. Değerli kardeşlerim, bugün Avusturya'ya iş göçünün 50'inci yılını idrak ediyoruz. Sizler 50 yıl önce evinizi bırakıp buralara geldiniz. 50 yıl boyunca ter döktünüz emek sarfettiniz. Bunu burada bir kez daha en kalbi duygularımla ifade etmek istiyorum.

Hasretiniz yüreğimizde hep kor ateş oldu

Gözümüz kulağımız aklımız her zaman gurbette oldu...

Siz iyi olduğunuzda biz iyi olduk, siz hüzünlendiğinizde biz hüzünlendik.

Bizler Kanuni Sultan Süleyman'ın torunlarıyız. Bizler 4. Mehmed gibi Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın mirasçılarıyız.

Bizler Viyana'ya gönüller kazanmaya geldik.Bizler dostluk mesajları vermeye geldik.

Viyana'nın ortasından geçen Tuna nehri İstanbul'a akmıştır. Bugün de İstanbul boğazına akmaktadır. Bizler tuna nehrinin etrafında olan dost ülkeleriyiz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanının vatandaşlarıyla muhabbet etmesinden kimse başka mana çıkarmasın.

24 Mayıs'ta Almanya'nın Köln şehrine gidip hasret giderdik. Aylar öncesinden çok çirkin bir kampanya başlattılar. Sevenlerimiz olduğu kadar sevmeyenlerimiz de olacaktır.

Herkesin bizi sevme ve sayma mecburiyeti yoktur. Biz icraatlarımızla en güzel cevabı vermekteyiz.

Alman medyası üzerinden ırkçı mesajlar verdiler. Gittik orada konuşmamızı yaptık. En küçük bir itişme kakışma olmadı.

Anadolu insanına yakışan bir şekilde mitingimizi yaptık. İşte bugün viyana'da da bunu yapıyoruz.

Fransa'nın Lyon kentinde de bunu yapacağız. Bizim hiçbir ülkenin iç politikasında gözümüz yok. Bizim tek meselemiz var o da sizlersiniz.

Kardeşlerim sizlerin hakkını savunmak için ne gerekiyorsa onu yaptık onu yapacağız.

Avrupa'da yükselen ırkçılık ve islamifobia'ya karşı sizi savunmak en tabii görevimizdir.

Türkiye artık eski Türkiye değildir.

ürkiye çok büyük bir değişim yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. 21. yy şekillendirecek şekilde yoluna devam ediyor.

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4.3 büyüyerek 2023 hedeflerine devam ediyor.

Kasım 2002'de iş başına geldiğimiz zaman Türkiye'nin dış borç oranı yüzde 76'ydı. şimdi yüzde 36'ya düşmüştür.

Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Ama şimdi tek haneli rakamlara düştü. göreve geldiğimizde ihracatımız 36 milyar dolardı. Şu anda 156 milyar dolara ulaştı.

Göreve geldik enflasyon almış başını gidiyordu şimdi tek haneye düştü.

Şu anda Türkiye artık yardım alan değil yardım eden bir ülke. Yani 45 milyon dolar yardım ediyordu. Onunla övünüyorlardı. Şimdi 3 milyar doları aştık. Veren el alan elden üstündür:

Öyle bir atak ki yatırımlarda durmak yok yola devam diyoruz.

Türkiye'de gezi olayları yaşadık. 17 ve 25 Aralık'ı yaşadık. Sözde sanatçı ne diyordu mesele ağaç değil anlamıyor musun diyordu. Sevsinler senin sanatçılığını.

Fidan ve ağaca baktığımız zaman 3 milyar fidan diktik. Biz çevreci bir iktidarız.

O gün bir Başbakan ziyaretime geldi. Ankara'ya nasıl omuş öyle dedi. Her eyr yemyeşil.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 6 bin bölünmüş yol yapılmış. Biz 12 senede 17 bin km bölünmüş yol yaptık.

Gazi Mustafa Kemal demir ağlara çok düşkündü. 10 yıl marşında demir ağlarla ördük diyorlar ya. Biz ördük biz. Raylarımızı biz yapıyoruz. Onlar perçinle yapıyordu biz kaynakla yapıyoruz.

Tüm raylar elden geçirildi. Yüksek hızlı tren Eskişehir-Ankara, Konya-Eskişehir, Ankara-Konya çalışıyor. Az bir süre sonra Eskişehir-İstanbul'u açıyoruz.

Öyle hainler var ki, Eskişehir-İstanbul arası 250 yerde kablo kestiler. 1.5 ay açılması uzadı.

Bu MHP CHP konuşuyor. Bu MHP 5 yıllığına iktidara geldi. 3.5 yıl sonra kaçtı. Diğerine benim milletim iktidar vermez. Asla bunlara güvenmezler.

Göreve geldik 26 havalimanı vardı. Şimdi 52 tane. Bu ne demektir biliyor musun? Hangi vilayette olursan ol 45 dakikada oraya ulaşırsın.

Hakkari'de havalimanı yapıyoruz. Bölücü terör örgütü engelliyor. Muhalefet geçenlerde diyor ki, ben müteahhitin güvenliğini sağladığım halde gelen telefonla kaçıyorsa biz öyle ya da böyle havalimanını bitireceğiz.

dünyanın 1 numaralı havalimanını temelini attık. Bu havalimanını yapacak işadamlarını bu Pensilvanya dinlemiş. Buna rağmen temeli attık.

Yıllık yolcu kapasitesi 150 milyon olan havalimanımızın temelini attık. 6 pisti olacak. Şu anda inşaatımız devam ediyor. İlk etabını 29 Ekim 2017'de bitecek.

Yavuz Sultan Selim köprüsü hamdolsun bitecek. Biz laf değil iş üretiriz. Boğazın altından Marmaray'ı yaptık. Bir de otomobillerin geçeceği tüp geçidi yapıyoruz. 2015'in sonunda bitiyor.

Dev açılışlar arka arkaya gelecek. Biz dertliyiz dertli. Bizim bu millete aşkımız var sevdımız var. Sen yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim ulubatlı Hasan'dan.

Hiç kimse Türkiye'den korkmasın. Yeni Türkiye Avrupa için bir fırsattır. Yeni Türkiye Avrupa için çıkış yoludur. Müslümanlara açılan yegane sağlam kapısıdır.

Mısır'da askeri darbe yaptılar. Binlerce masum insanı katlettiler. Herkes sustu. Akan kanı görmezden geldiler. Masumları görmediler. Tüm dünyanın 3 maymunu oynadığı yerde zalime zalim, darbeye darbe dedik.

Avrupa'nın değerlerini ayaklar altına almasına rağmen çıkıp biz konuştuk. Suriye'de 200 bin insan hayatını kaybetti. Masum çocuklar annelerinin kucağında hayatlarını kaybettiler.

Bu insanlık dramı karşısında çoğunluk sustu. Batı sustu. Dünya sustu. Biz susmadık biz gözlerimizi yummadık. Biz kardeşlerimize sırtımızı dönmedik.

Suriye'den gelen 1 milyonu geçkin kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Öbür taraftan Filistin. 1 asırdır devam eden zulme karşı durduk. Şu an Irak.

Iraklı kardeşlerimiz insanlık dramı yaşıyor. İnsanlar evlerini terk ediyor. Masum siviller hayatlarını kaybediyorlar. Bir baba merhametiyle ateşin üzerine gidiyor durun siz kardeşsiniz diye uyarıları yapıyoruz.

Ne demek sünni ne demek şia. Sizler müslüman değil misiniz? Bi insan şii diye öldürülmez. Sünni diye öldürülmez. Kim sizi vatanınızdan kovuyor. Bu size yakışıyor mu?

Biz hakkın, mazlumun yanında olduk oalcağız. Bugün de hakkın yanındayız.

Irak'taki vatandaşlarımızı korumak Irak hükümetinin şerefiydi. Irak hükümeti vatandaşlarımızı korumadı. IŞİD'in elindeki 80 vatandaşımızı almak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Kimsenin kılına zarar gelmemesi için uğraşıyoruz.

CHP ve MHP ve yandaş medyası son derece sorumsuz açıklama yapıyorlar. Bir de içerideki sorunla uğraşıyoruz. İnşallah


10 yıl önce