|

Hafif ticariye odaklanalım

Otomotiv Sanayii Derneği''nin raporunu göre, 2013 yılı 9 aylık döneminde ''otomobil'' pazar ve üretim açısından rekor kırarken, hafif ticari araçlar pazarda son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Cevat Kışlalı
00:00 - 14/10/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:38 - 13/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
Hafif ticariye odaklanalım
Hafif ticariye odaklanalım

Otomotiv Sanayii Derneği''nin (OSD) raporuna göre; 2013 yılı 9 aylık dönemde ''otomobil'' pazar ve üretim açısından rekor kırarken, hafif ticari araçlar pazarda son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Hafif ticari araç pazarı yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında azalarak 134 bin adet seviyesinde gerçekleşti. Eylül ayında ise otomobil pazarı yüzde 7 artarken, hafif ticari araç pazarı yüzde 25 azaldı.

ULUSLARARASI REKABET

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, ''2000 yılında üretimine başlanan ve iç pazarda desteklenen talep yapısı ile hızla gelişen hafif ticari araçlar, hem toplam üretimdeki hem de ihracattaki payı ile Türkiye için uluslararası alanda önemli bir rekabet avantajıdır. Türkiye otomotivdeki stratejisini ve küresel rekabet üstünlüğünü güçlendirerek devam etmek için hafif ticari araca odaklanmalıdır'' yorumunu yaptı. Önen, ''Üretimin yanı sıra iç pazarda sağlanan bu güçlü talep yapısının ihracata olumlu yansıması ile de hafif ticari araçların toplam araç ihracatındaki payı da geçtiğimiz yıl yüzde

42''ye ulaştı'' dedi.

Kredi sınırı otoyu etkileyecek

Kredi kartlarında ve bazı tüketici kredilerinde ürün bazında taksit sayısına sınır getirilmesi konusu, otomotiv, beyaz eşya ve giyim sektörlerini düşündürüyor. Otomotiv sektörü temsilcileri, otomotiv kredilerinde de vade sınırlaması ve peşinat miktarının artmasını gündeme getirecek bu uygulamanın pazarı olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Sekreteri Hayri Erce, OVP''de şu andaki konjonktüre dayalı olarak iç tüketimin sınırlandırılması, cari açığın ve enflasyonun düşürülmesi gibi öncelikler belirlendiğini belirterek, ''Gerek kredi kartları gerekse tüketici finansmanı açısından bu sınırlayıcı faktörler, bütün sektörlerde olacağı gibi otomotiv sektöründe de olumlu etki yapmayacak'' dedi.

Volvo Group Trucks yatırım için start verdi

Volvo Group Trucks, Türkiye''de 9,5 milyon Euro''yu aşan bir yatırım yaparak Hadımköy Servis Merkezi''ni kurdu. 14.400 m2''lik açık ve 610 m2 ofis, 1.900 m2 servis alanı ile 450 m2 depo olmak üzere toplam 2.960 m2''lik kapalı alana sahip servis merkezi, şu an günde 40 araçlık kapasitesini arttırarak, önümüzdeki dönemde günde 50-55 araca aynı anda hizmet vermesi için çalışmalarını sürdürüyor. Halen 28 çalışanı bulunan Hadımköy Servis Merkezi, 08:30 - 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

MÜŞTERİYE DAHA YAKIN

Birincil önceliklerinin müşterilerin işletme maliyetlerini en aza indirerek kârlılıklarına katkıda bulunmak olduğunu belirten Volvo Group Trucks, Türkiye''den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, ''2013 yılının başında açıkladığımız hedeflerimizle doğru orantılı olarak yapılanmamızı tamamladık. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Hadımköy Servis Merkezi ile hem Renault Trucks hem de Volvo Trucks müşterilerimize daha yakın ve daha güçlü bir hizmet sunuyor olacağız. Türkiye''de uzun, sağlıklı ve ayaklarımızın yere sağlam basacağı bir gelecek hazırlamaya devam ediyoruz'' dedi.

Transit Custom farklı versiyonla

''2013, Yılın Uluslararası Ticari Aracı'' unvanına sahip Transit Custom, bu yeni versiyonu ile KOBİ''ler ve kargo şirketleri de dahil çeşitli sektörlerden müşterilerin kullanımı için tasarlandı. Yeni versiyon ile Transit Custom, tabandan tavana 1,78 metre yüksekliği ile kullanıcılarına 370 mm daha fazla yük yüksekliği ve ayrıca 8,3 metre küpe kadar çıkan bir azami yük hacmi sunuyor. Alçak tavanlı modele kıyasla yüzde 20 daha fazla yük hacmi sunan araç, iki ayrı dingil mesafesi seçeneğine sahip.

Hyundai ailesine Çukurova dopingi

Hyundai''nin yurt çapındaki plazalarının en son ve en gelişmiş temsilcisi Noyaner Plaza, Adana''da açıldı. Çukurova Bölgesi''nin en büyük plazası olarak adlandırılan Hyundai Noyaner Plaza, modern yapısıyla faaliyetlerine başlarken sadece Adana değil aynı zamanda bölge halkına hizmet edecek. Hyundai, aynı zamanda yeni tesisleriyle Türkiye genelindeki plaza sayısını 71''e çıkarmış oldu. Bu sayede Noyaner Plaza, Hyundai markasının Çukurova''da daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlayacak. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker; '' Markanın son dönemlerdeki yükselen çizgisinde, Hyundai çalışanlarıyla birlikte tüm Türkiye çapına yayılmış olan bayi ağımız büyük bir rol oynuyor. Hyundai ailesi olarak kalite ve hizmet anlayışımızı günden güne artıracak ve aynı zamanda ''Müşteri Memnuniyetinde 1 Numara'' olma hedefimizi de güçlendirmeye devam edeceğiz'' dedi.

Yeni Korando bayrama hazır

Ssangyon Yeni Korando''nun Avrupa Lansmanını Almanya Weisbaden''de gerçekleştirdi.

Lansmanda Yeni Korando''nun, bir önceki tasarımını dinamik çizgiler ile yenilediği ve iç trim seviyesinin segmentinin üzerinde kaliteye yükselttiği görüldü. Şahsuvaroğlu Dış Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu ''Yeni Rodius''tan sonra Yeni Korando''nun da gördüğü ilginin sevindirici olduğunu, Yeni Korando''nun da ilk siparişinin showroomlara gelmeden satıldığını, 76.000 TL olan fiyatı ile Yeni Korando''nun Kurban Bayramı''nda showrromlarda olacağını'' belirtti.

Nissan Qashqai için Ekim startı

Nissan, Ekim ayındaki kampanya ile Qashqai modeli için kapı araladı. Qashqai modeline 24 ay boyunca yüzde ''0''a varan faiz fırsatları ile 30 bin TL kredi imkanı ile ulaşılabiliyor. Yeni Micra için 10 bin TL''ye 12 ay boyunca yüzde 0 faiz fırsatı, Juke modelleri içinse 13 bin TL''ye 13 ay boyunca yüzde 0 faiz imkanı sunuyor. Dünyada 248 binadetten fazla çalışanı ile faaliyet gösteren Nissan 2010 yılında 4.1 milyon adet araç satışı ile 8.77 trilyon Japon yeni (102.37 milyar USD) ciro elde etmişti.

Spaceback iddialı geliyor

Skoda''nın kompakt sınıfta yer alacak ilk hatchback modeli olan Rapid Spaceback, 2014 yılının mart ayından itibaren Türkiye''de satışa sunuluyor.Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Rapid Spaceback''den 1.500 adetlik satış hedefleri olduğunu, Rapid ailesinin 2014''te Skoda satışlarından yüzde 25 pay almasını beklediklerini söyledi.

5 FARKLI MOTOR

Türkiye''ye ise 5 farklı motor ve iki donanım seçeneğiyle 2014 yılının mart ayında getirilmeye başlanacak. Skoda Türkiye Genel Müdürü Tolga Senyücel, Rapid Spaceback''in markanın model atağındaki yeni bir halka olduğunu belirterek, ''Aslında en önemli halkalarından biri. Çünkü Rapid Spaceback, Octavia''dan sonra Skoda''nın Avrupa''da en fazla satış beklediği model konumunda'' dedi. Aracın, Türkiye''de 2014 yılının mart ayında satışa sunulacağını hatırlatan Senyücel, ''Türkiye her ne kadar bir sedan ülkesi olsa da, hatchbackler yükselişte.'' dedi.

Opel''in yeni amiral gemisi

1 Ekimden itibaren geçerli olan kampanyalara göre Yeni Insignia''ya 68.950 TL. , Yeni Astra Sedan''a 46.365 TL. , Corsa''ya 32.735 TL. ''den başlayan fiyata sahip. Opel''in amiral gemisi Insignia yeni motoru ve yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ile ekim ayı içerisinde Opel showroomlarında yerini aldı. 2 bin 700 adet yeni parça kullanılan Yeni Opel Insignia, Yeni nesil 1.6 SIDI Turbo motoru, Yeni gösterge paneli ve orta konsol tasarımı, Yeni dokunmatik elektronik park freni, Yeni Gövde tipi gibi yenilikçi ve ileri teknoloji özelliklerine sahip.

Mitsubishi''den 3''lü konsept

23 Kasım-1 Aralık 2013 tarihleri arasında Tokyo''da düzenlenecek olan fuarda Mitsubishi Motors üç yeni konseptini tanıtmaya hazırlanıyor. Mitsubishi Motors, @earth Technology yaklaşımını; gelişmiş teknolojisini, çevre duyarlılığı, sürüş performansı, sağlamlık ve güvenlik konularını bu üç konsept SUV araçta hayata geçirmeyi hedefliyor.

Mitsubishi Motors''un yeni jenerasyon büyük SUV aracı Concept GC-PHEV, plug-in hibrit teknolojisi ile donatıldı. Concept GC-PHEV, üstün sürüş performansı sunarken çevreye duyarlılığını da kanıtlıyor. Mitsubishi Motors''un Sürekli Dört Çeker Sistemi (S-AWC) sayesinde bu araç, her türlü yol koşulunda üstün sürüş performansı sergiliyor.

11 yıl önce