|

Örgütle değil siyasetle müzakere yaparız

Siyasi irade olarak terör örgütü ile asla masaya oturmayacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan “Ancak parlamento çatısı altında olan uzantıları ile arkadaşlarımın görüşmesi oldu. Bundan sonra da olacak. Ama İmralı'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyorlarsa gün gelir onlarla da konuşamaz hale geliriz” dedi

Yasin Yılmaz
00:00 - 24/03/2012 samedi
Güncelleme: 03:46 - 24/03/2012 samedi
Yeni Şafak
Örgütle değil siyasetle müzakere yaparız
Örgütle değil siyasetle müzakere yaparız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütüyle sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, “Terör örgütüyle bizler siyasi olarak konuşmayız. Fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları ile arkadaşlarımın görüşmesi oldu. Bundan sonra da olacak” dedi. Başbakan Erdoğan, Güney Kore'ye gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Devlet Konukevi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusuna değindi.

DÜRÜST OLMAZLARSA GÖRÜŞME KESİLİR

Terör örgütüyle mücadelenin sonuna kadar süreceğini ifade eden Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: Terör örgütüyle bizler siyasi olarak asla ve kat'a konuşmayız. Fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları ile arkadaşlarımın görüşmesi oldu. Bundan sonra da olacak. Ama onlar da dürüst davranmazsa görüşecek değiliz. Siyasi uzantıları kendi iradelerini ortaya koyamıyorsa, İmralı'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyorlarsa gün gelir onlarla da konuşamaz hale geliriz.” Bölücü terör örgütüyle mücadelenin süreceğini vurgulayan Erdoğan, “Siyasi muhataplarla siyasi olarak konuşuruz. Siyasi irade gösterdiklerini görmek lazım. Hükümet bir mücadele veriyor. Biz neyin mücadelesini veriyoruz. Siirt'teki, Bingöl'deki, Şırnak'taki mücadelenin arkasında hangi irade var? Şehitlerimiz oluyor. İçimiz kan ağlıyor. Bu mücadelenin istesek de istemesek de bir bedeli oluyor. 6 polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Sonunda inanıyorum er ya da geç biz bu işi başaracağız” diye konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kuzey Irak'a operasyon çağrısını da Başbakan Erdoğan “Biz bugüne kadar Kuzey Irak'a gerektiği zaman operasyon yaptık. İstihbari bilgi geldiği sırada bu operasyonu yaparız. Sayın Bahçeli merak etmesin” ifadelerini kullandı.

CHP NEREDE İSTERSE ORADA TOPLANSIN

12 yıl zorunlu eğitim tasarısını protesto etmek için grup toplantısını Tandoğan meydanında yapma kararını alan CHP'ye ilişkin bir soru üzerine de Başbakan şunları kaydetti:“CHP bugüne kadar vatandaşa gitmeye geç kalmış varsın nerede toplantı yaparlarsa yapsınlar. Biz şuranın raporunu uygulamaya çalışıyoruz.” Konuya ilişkin eleştirilere değinen Başbakan Erdoğan, "Entelektüellere saygıları olduğunu söyleyenlerin ellerine seloteyp alıp atanların bunu söylemeye hakları yoktur. Milli iradeye saygısı olanların ben bunu çıkartmayacağım demesinin milli iradeye saygı ile bağdaşan tarafı yoktur. Demokrasi biraz saygıdır. Demokrasi tekme tokat, ellerinde ne varsa saldırma değildir. AK Parti olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Ancak yumuşak başlı isek kim dedi uysal koyunum. Ben bu nedenle anladıkları dil ne ise onunla konuşacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'a Güney Kore ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor.


MİT'çilerle ilgili tavrımız ortada

Başbakan Erdoğan'a havaalanında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin izin talebi de soruldu. 'Bu konuyla ilgili olarak çıkan yasa belli. Bu yasa çerçevesi içerisinde de şu anda bana gelen herhangi bir yazı yok” diyen Başbakan “Bir yazı geldiği zaman, tabii bu konuda Başbakan'ın iznine tabi olduğu açık, ortada. Dolayısıyla bana gelen yazıyı göreceğim. Yazıyı gördükten sonra da tabii takınacağım tavır ortadadır, bellidir. Bundan sonra nasıl bir süreç oluşuyor, o ayrı bir mesele' ifadelerini kullandı.




il y a 12 ans