|

Seçim gerginliği piyasaları vurdu

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle başlayan gerginliklerin piyasadaki satışları vurduğunu belirterek, "Gerginlikten bu yana satışlar yüzde 15 düştü. İş dünyası yüksek tansiyonlu siyaset istemiyor" dedi

Yaşar Süngü
00:00 - 2/06/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:59 - 2/06/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Seçim gerginliği piyasaları vurdu
Seçim gerginliği piyasaları vurdu

MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısı için Antalya'ya gelen Ömer Bolat, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 ayrı şirkete ait fabrikaların ortak açılış törenine katıldı. Törenden sonra basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle başlayan gerginliklerin Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarına zarar verdiğini kaydetti. Bolat, "Bunun sonuçları iç piyasaya da yansıdı. Birçok sektörde satışlar yüzde 15 oranında düştü. İş dünyası yüksek tansiyonlu siyaset istemiyor" diye konuştu. KDV indirimiyle ilgili soruları cevaplandıran Bolat, işverenler olarak geç de olsa alınan bu karardan memnun olduklarını kaydederek, asıl önemli olanın bunun tüketici fiyatlarına indirim olarak yansıması olduğunu ifade etti. Bolat, gıda ve turizmdeki KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesinin fiyatlara yansımasının ise işverenlerin insafına kaldığını söyledi. Bolat, KDV indiriminin geçmişte yapılmamasını da seçim sürecine gelinmesi ve İMF baskısının kalkması olarak değerlendirdi.Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a iletilmek üzere vergi, hazine arazileri ve milli emlak gibi konuları içeren bir rapor sunacaklarını da sözlerine ekledi. Seçimleri sekteye uğratacak her girişime karşı olduklarını vurgulayan Bolat, bu konuda atılacak her adımın da geri tepeceği görüşünde olduklarını söyledi. 82 milyon dolarlık yatırım Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 82 milyon dolarlık yatırımla 6 ayrı fabrikanın açılışı MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat tarafından yapıldı. Açılış kurdelası öncesi konuşan Bolat, Antalya'nın önce tarım ardından turizm, sonra spor ve şimdi de sanayi kenti olma yönünde ciddi dönüşüm yaşadığına işaret etti.


Avrupalının tabutları Antalya'dan

Antalya OSB'deki Gürtaş firması, Avrupa'ya tabut üretip satmasıyla dikkat çekiyor. Bu yıl 16 bin adet tabutu Almanya ve Hollanda'ya ihraç eden şirket, halen Yunanistan'la da 5 bin tabutluk bir anlaşma peşinde. GSG markasıyla ihracat yapan şirketin sahibi Ali Osman Özmen, lüks tabut imalatı yaptıklarını, bu kapsamda başlatmayı düşündükleri klimalı tabut imalatından, bekledikleri talebi göremedikleri için vazgeçtiklerini söyledi.



17 yıl önce