|

Fatih'te bayram ikramı

Fatih Belediyesi'nin Ramazan Bayramı'nda geleneksel hale getirdiği bayram namazı sonrası kahvaltı ikramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Fatih Camii'nde. Bayram namazının ardından cami avlusunda 10 bin kişi birlikte kahvaltı edecek.

00:00 - 18/08/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:51 - 17/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
Fatih'te bayram ikramı
Fatih'te bayram ikramı

Fatih Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Fatih Camisi'nde kılınan bayram namazının ardından cami avlusunda 10 bin kişiye kahvaltı ikram edilecek. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de her yıl olduğu gibi bu yıl da cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak birlikte kahvaltı yapacak.

Ramazan ayı boyunca Fatih'te iftar çadırı ve sokak iftarları olmak üzere yaklaşık 300 bin kişiye iftar verdiklerini söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşların Ramazan Bayramını sağlık mutluluk ve huzur içerisinde geçirmesi temennisinde bulundu. Demir, geleneksel hale gelen bayram namazı sonrası kahvaltı programıyla vatandaşların aynı masa etrafında bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde bayramlaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.


Molla aşkı meydanı hizmette

Ayvansaray'da bulunan Fatih Belediyesi'nce gecekondu ve metruk yapılardan arındırılan alan uzun Ramazan günlerinde ve gecelerinde halkın kurtarıcısı oldu. Demir, meydanın açılışını mahallelilerin katıldığı bir iftar davetiyle yaptı.


Gönüller bir, sofralar bir

Türkiye'de sokak iftarlarını ilk kez 2006 yılında başlatan Fatih Belediyesi, mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkilerini geliştiren, sofralarda birlik, beraberlik ve kardeşliği yaşatan bu geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarlarında her gün Fatih'in farklı bir mahallesinde 3.500 kişi aynı anda oruçlarını açıyor. İftara doğru programa katılanlara ilahi konseri de sunuluyor. Tek tek masaları dolaşarak Fatihlilerin Ramazan'ını tebrik eden Başkan Demir, vatandaşların yoğun sevgi tezahüratları ve teşekkürleri ile karşılanıyor. İftar programı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Hoca'nın sohbeti ile yatsı namazına kadar devam ediyor. Ayrıca Ramazan programları kapsamında Sultanahmet'teki amfi sahnede de her akşam iftar öncesi Nihat Hatipoğlu programı ve iftar sonrasında da konser ve diğer etkinlikler de Ramazan ayı boyunca her akşam tüm İstanbullulardan yoğun ilgi görüyor. Fatihliler bu yıl da Ramazan'ı dolu dolu yaşıyor…



12 yıl önce