|

Gürcü Müslümanlar 100 bin Kur’an istiyor

Kur’an-ı Kerim’i ilk kez Gürcü diline çeviren Muslim Rezo Mikeladze, 3 senede 60 bin basılan Gürcüce Kur’an’ın ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi. “Bir Müslüman’ın elinde Kur’an-ı Kerim olmalı” diyen Mikeladze, “Sene sonuna kadar en az 20 bin, 5 sene içerisinde ise 100 bine yakın Gürcüce Kuran’a ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 02:54 - 10/07/2015 Cuma
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


Dünyanın birçok bölgesinde İslam'a ilgi artıyor. Farklı inançlara mensup insanlar İslamiyet'i daha yakından tanımak için kendi dillerine tercüme edilmiş İslami eserlere yöneliyor. İslamiyet'i anlamak isteyen gayrimüslimlerin ve Allah'ın kelamını daha iyi anlamak isteyen Müslümanların ise ilk başvurduğu eser Kur'an-ı Kerim oluyor. 5 milyon nüfusu olan Gürcistan'da yaşayan 1 milyonu aşkın Müslüman da, kendi dillerinde Kur'an okumak istiyor. Gürcü Müslümanların bu isteği Arapça'dan Gürcüce'ye ilk Kur'an-ı Kerim tercümesini yapan Rezo Mikeladze sayesinde gerçek oldu.



60 BİN ADET BASILDI


Aynı zamanda Muslim Georgia Uluslararası Yardımlaşma Vakfı Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Mikeladze, 3 senede 60 bin basılan Gürcüce Kur'an'ın ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi. Halkın Kur'an-ı Kerim talebini karşılayamadıklarını söyleyen Mikeladze, “2010 yılında basılan Gürcüce Kur'an tercümesi 3 senede bitti. 60 bin baskı yaptık ve şu an tüm kitaplarımız tükendi. Hala talep var ancak maddi yetersizlikten yeni baskı gerçekleştiremediğimiz için talepleri karşılayamıyoruz. Sene sonuna kadar en az 20 bin, 5 sene içerisinde ise 100 bine yakın Gürcüce Kur'an'a ihtiyacımız var” dedi.


#Gürcü Müslümanlar
#Muslim Rezo Mikeladze
#Kur’an
9 yıl önce