|

Kalbimizi Ramazanın güzellikleriyle buluşturalım

Cuma hutbesinde bu hafta Ramazan ve orucun ictimai hayattaki etkilerine dikkat çekildi: “Gelin dilimizi, kalbimizi, tefekkür dünyamızı ve bütün hayatımızı Ramazanın ve orucun getirdiği güzelliklerle buluşturalım. Kur’an-ı Kerim’i okumaya ve anlamaya her zamankinden daha fazla vakit ayıralım.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2018 السبت
Güncelleme: 03:28 - 26/05/2018 السبت
Yeni Şafak
"Oruç ve Kur'an Ayı Ramazan" konulu cuma hutbesi, Türkiye genelindeki camilerde okundu
"Oruç ve Kur'an Ayı Ramazan" konulu cuma hutbesi, Türkiye genelindeki camilerde okundu

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı "Oruç ve Kur'an Ayı Ramazan" konulu cuma hutbesi, Türkiye genelindeki camilerde okundu. Hutbede, Bakara suresinin 185. ayetinde Ramazan orucunun farz kılındığının bildirildiği ve on bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi hayat içinde özel bir yeri bulunduğu belirtildi. Ramazan ayının oruç ve Kur'an-ı Kerim ayı olduğuna vurgulanan hutbede, "Ramazan sabır, şükür, tevbe ve tefekkür ayıdır. Ramazan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni içinde saklayan en şerefli aydır. Ramazan ibadettir, berekettir, mağfirettir. Ramazan taattir, hayır ve hasenattır" ifadeleri kullanıldı.

MÜKAFATLAR DAHA FAZLA

Hutbede, bu aydaki ibadetlerin, iyiliklerin, hayırların sevapları ve mükafatlarının diğer aylara göre daha fazla olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: "Öyleyse gelin dilimizi, kalbimizi, tefekkür dünyamızı ve bütün hayatımızı ramazanın ve orucun getirdiği güzelliklerle buluşturalım. Kur'an-ı Kerim'i okumaya ve anlamaya her zamankinden daha fazla vakit ayıralım. Yıpranan gönül ve zihin dünyamızı Kur'an-ı Kerim'in nuruyla tamir edelim. Oruçlarımızı şuurla tutalım. Yalnız midemize değil, dilimize, elimize, gözümüze, gönlümüze velhasıl bütün uzuvlarımıza bizleri tüm kötülüklerden koruyan bir oruç tutturalım."

#Ramazan
#Cuma hutbesi
٪d سنوات قبل