|

Peygamber (a.s)'in Kadir gecesi duası​

Allah'ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihai mesajı olan Kur'an'ı indirildiği Kadir gecesini ihya ederek geçirmek için yine Peygamber (a.s)'in öğrettiği dua ile yüce Allah'a yakarmak son derece önemli. Sahabeler Peygamber Efendimiz'in, Kadir gecesi için özel bir dua tavsiye ettiğini rivayet ediyor.

Yeni Şafak
12:28 - 13/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:04 - 13/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kadir Gecesi yüce yaratıcımız Allah (c.c) tarafından biz müminlere sunulmuş bir fırsattır. Ramazan'ın kalbi olan Kadir Gecesi'nde bir daha dönmemek üzere tövbe ederek 'Kur'an'ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine uygun bir yaşam sürme yolunda yaratıcımıza söz vermemiz gerekir. Geceyi ihya ederek geçirmek için Kuran, tesbih ve tefekkürün yanı sıra Peygamber (a.s)'in öğrettiği dua ile ona yakarmak ayrıca önem arz etmektedir.



Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in duası


Bir hadiste Resul-i Ekrem'in Kadir gecesinde, Allah'ım! Sen affedicisin, affı seversin, beni de affet!" şeklinde dua edilmesini tavsiye ettiği belirtilir. Bu sebeple Müslümanlar, ramazan ayının son on gecesini ve özellikle alimlerin çoğunluğunun işaret ettiği 27. geceyi, kulluk bilinci içinde ibadet ederek ve geçmişte yaptıkları hataları bir daha tekrarlamamaya kesin karar vererek geçirmeye özen gösterirler.

#Peygamber (a.s)
#Kadir Gecesi
#Ramazan
9 yıl önce