|

Vakit Eritre'ye yardım vakti

Türkiye Diyanet Vakfı, Etiyopya'da Eritreli mültecilerin kaldığı Aysaita Mülteci Kampı'nda 2400 kişilik yardım dağıttı. Eritre'deki siyasi durumdan dolayı kaçarak Afar Eyaleti'ne sığınan 10 bin kadar Eritreli mültecinin yaşadığı kampta, Türkiye'nin yardımları ile bayram havası yaşandı.

Yeni Şafak
11:00 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 08:04 - 26/06/2015 Cuma
AA

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Vakit iyilik vakti" sloganıyla yürüttüğü ramazan yardımları kapsamında Etiyopya'nın Afar Eyaleti'ndeki Aysaita Mülteci Kampı'nda yaşayan Eritrelilere 2400 kişilik yardım dağıttı.



Türkiye Diyanet Vakfı'nda uzman Yüksel Sezgin ve Selçuk Öztürk tarafından koliler halinde dağıtılan yardımlar, Afar Eyaleti'ndeki Aysaita Mülteci Kampı'nda Eritreli mültecilere tek tek teslim edildi.



Eritre'deki siyasi durumdan dolayı kaçarak Afar Eyaleti'ne sığınan 10 bin kadar Eritreli mültecinin yaşadığı kampta, Türkiye'nin yardımları ile bayram havası yaşandı.



Mülteciler, ramazanda TDV'nın kendilerini unutmaması ile duygulandıklarını dile getirerek, "Türkiye Diyanet Vakfı'na çok teşekkür ediyoruz. Türkiye bizlere bu ramazanda bayram öncesi bayram yaşattı. Bize önem verdiklerini hissettirerek, bizleri çok duygulandırdı" ifadelerini kullandılar.



TDV uzmanı Yüksel Sezgin ise "3 yıldan bu yana Etiyopya'nın Afar Eyaleti'ne hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda yardımda bulunuyoruz. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda Eritreli mültecilere kurban keserek dağıttık. Bu yıl ramazanda ise gıda yardımını ulaştırdık. Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını zor koşullar içerisinde yaşam savaşı veren mültecilere ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

#Türkiye Diyanet Vakfı
#Eritre
#yardım
#Etiyopya
9 yıl önce