|

Yurtdışına kardeşlik ruhu götürüyoruz

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Yurtdışındaki insanlara gıda paketi veya iftar vermiyoruz. Türkiye'den onlara kardeşlik ruhu götürüyoruz. O insanların dünyada yalnız olmadıklarını, bir peygamberin ümmeti olduğumuzu hatırlatıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
14:07 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:16 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Ramazan faaliyetlerini anlattı. Köylü, “Son üç yıldır Türkiye'ye fazla muhacir gelmesi dolayısıyla ihtiyaçları halkın yardımları ile karşılanıyor. Türkiye'de bu yıl 50 bin aileye ulaşacağız. Şuan 30 bine yakın aileye dağıtım yaptık. Filistin başta olmak üzere Arakan, sahra altı fakir 10 ülkeye yardımları ulaştırıyoruz. Hafta sonuna kadar bütün yardımları dağıtmış olacağız. Sonra fitre ve zekâtları ulaştıracağız” dedi.



Afrika'ya 20 yıl su kuyusu kazsak ihtiyacı karşılayamayız


Su kuyusunda kendilerine hedef koymadıklarına söyleyen Köylü, “Çünkü hedef koyarsak Afrika'nın her yerini su kuyusu açmalıyız, çok sayıda su kuyusuna ihtiyaç duyuluyor. Çalışma yaptığımız coğrafyaya 20 yıl su kuyusu kazsak ihtiyacı karşılayamayız. Bin 600 su kuyusu açtık. Okul bahçelerine, camilerin avlularına su kuyularını açıyoruz. O su kuyusunu açtığımız zaman oradaki insanların gözlerindeki mutluluk görmeye değer, nasıl dua ettiklerine biz şahidiz. Su kuyusu için bir havuz oluşturduk. 5, 10, 50 lira ne kadar yatırılırsa bu havuzda toplanıyor. Kuyu bedeline ulaşınca kuyuyu açıyoruz” şeklinde konuştu.



Ver-Çık politikasını dğiştirdik


“Bir ülkede felaket mi var, hemen gittik oraya yardımı dağıttık, oradan çıktık veya savaş mı var, dağıttık çıktık. Ama son 5 yıldır artık ver-çık politikasını değiştirdik” diyen Köylü, “Artık kurumlar oluşturmaya çalışıyoruz. Kur'an kursları açıyoruz, okullar açıyoruz, medreseler açıyoruz, camiler yapıyoruz. Yavaş yavaş artık Cansuyu'nun orada tabelasını dikip, Türk bayrağımızı asacağız” diye konuştu.



Yetimlere çeyiz yardımı


Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını ifade eden Köylü, “ Çocuğunu okutmaya durumu olmayan ailelere burs veriyoruz. Hasta olan cihazını alamayanlara cihaz alıyoruz. Yetim çocukları evleneceği zaman çeyiz yardımı yapıyoruz” dedi.



Kardeşlik ruhu götürüyoruz


Yurtdışındaki insanlara gıda paketi veya iftar vermediklerini vurgulayan Köylü, “Biz Türkiye'den onlara bir kardeşlik ruhu götürüyoruz. O insanların dünyada yalnız olmadıklarını, bir peygamberin ümmeti olduğumuzu o insanlara hatırlatıyoruz. O insanların dertlerini paylaştığımızı görüyor ve karşılıksız olarak bunu yaptığımızı görünce hayran oluyorlar. Çünkü yıllarca batılıları tanımışlar, batılılar 10 almış 1 vermiş, 100 almış 1 vermiş. Bizim karşılıksız yardım ettiğimizi ve onları Allah için sevdiğimizi gördükleri zaman kalpleri biraz daha ısınıyor. Yani biz tabiri caizse sivil diplomasi yürütüyoruz. Mesela bizim büyükelçiliğimizin daha bu yıl, geçen yıl kurulduğu ülkelerde biz 11 senedir faaliyet yapıyoruz. Sivil diplomasiyle resmi diplomasi bütünleşiyor” diye konuştu.



#Cansuyu Derneği
#Mustafa Köylü
8 yıl önce