|

Kronik sistite robotik çözüm

Basit bir idrara çıkamama problemi hayatınızı ne kadar kâbusa çevirebilir? Başta sadece küçük bir problem gibi görünebilir; ancak bu durum adım adım ilerleyerek geceleri sık idrara gitme, tuvalet yolunda idrarını tutamama ile yaşam kalitesini gittikçe düşürebilir

Mezin Tanrıseven
00:00 - 25/03/2011 Cuma
Güncelleme: 22:44 - 24/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kronik sistite robotik çözüm
Kronik sistite robotik çözüm

Kronik sistite 'dur' diyebilirsiniz. Nasıl mı? uygulanan yeni tedavi yöntemleri ile açık cerrahi işleme gerek kalmadan tüm bu sıkıntılarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Prof. Dr. Tibet Erdoğru, “da Vinci Robotik Cerrahi ile kronik sistit tedavisi” hakkında önemli bilgiler veriyor:

3 AYDAN FAZLA SÜRÜYORSA…

“Kronik sistitler, basit idrar yolu enfeksiyonu olarak da ifade edilebilen akut sistitlerden çok farklıdır. Tekrarlayan ve 3 aydan fazla süre ile devam eden sistitleri kronik olarak kabul etmek gerekir. Her sistit olgusunda mutlaka mikrop olması şart değildir. İdrarda mikrop olmadan da mesane dokusunda gelişen sistitler asıl kronik sistitleri oluşturur.

MEŞRUBATA KADAR SORGU

Tedavi sürecinde ilk adım içtiği meşrubatların bilgisinden başlayarak, geçirdiği gebeliklerin hikayelerinin sorgulanmasıdır. “İdrara çıkma günlüğü” ile fonksiyonel şekilde bir değerlendirme yapılmalıdır. Mutlaka “kronik sistit altında yatan bir bakteri var mı” değerlendirilmelidir. İdrarda kanama, iltihap hücresi oluşumu ve ailedeki sağlık profiline göre idrarda verem mikrobu olup olmadığı aranmalıdır. Daha sonra narkoz altında mesane endoskopisi, ürodinamik testler, “Potasyum” ve “Buz” testleri, mesaneden biyopsi alınması ile patolojik değerlendirmenin yanında; laparoskopik olarak leğen kemiği içindeki tüm organlar ile kuyruk sokumundan çıkan sinir köklerinin ve pudendal sinirin değerlendirme süreci gerçekleştirilir. Son olarak da değerlendirme sonuçlarına bağlı olarak hastaya uygun tedavi seçenekleri sunulur.

TEDAVİDE 'ROBOT DEVRİ

Sorunun hangi sinir kökü ya da sinirlerden kaynaklandığını ortaya koymak için laparoskopik ya da “da Vinci robotik nöral navigasyon” yapılmaktadır. Bu işlemden sonra ise sorunlu sinirlerin çevredeki baskıdan kurtulması ile ağrı ve diğer sorunlarda tam bir iyileşme sağlanabilmektedir.


İşlem sonucu hayata yeniden 'merhaba' deyin

Ağrılarla geçen ve yaşam kalitesinin kalmadığı bir ortamda bu ağrılardan kurtulmak, rahatça idrara çıkabilmek ve sosyal yaşamdaki iyileşmeleri göz önüne aldığımızda bu operasyon hastaya yeniden hayat vermek anlamına gelir. Ameliyat sonrası iyileşme dönemi 2-3 gün olup, sosyal hayata dönüş sadece 1-2 hafta içinde gerçekleşebilmektedir.



13 yıl önce