|

106 yaşındaki Meryem nine sandık başında

Rize'nin Güneysu ilçesinde 78 yaşındaki kızı ve torunlarıyla yaşayan 106 yaşındaki Meryem Baltacı, 1 Kasım Genel Seçimleri için sandığa giderek oyunu kullandı.

Yeni Şafak
15:25 - 1/11/2015 dimanche
Güncelleme: 15:46 - 1/11/2015 dimanche
AA

Güneysu ilçesinde 78 yaşındaki kızı ve torunlarıyla yaşayan 106 yaşındaki Meryem Baltacı, 1 Kasım Genel Seçimleri için sandığa giderek oyunu kullandı.



İlçeye bağlı Başköy köyünde yaşayan Meryem Baltacı, torunu Mustafa ve gelini Emine Baltacı'nın yardımı ilçe Başköy İlköğretim Okuluna geldi. Sandık görevlileri Baltacı'nın yanına giderek oy kullanmasına yardımcı oldu.



Baltacı, oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, geçmişte çok zor şartlarda mücadele ettiğini, şimdi istediği her şeye sahip olduğunu söyledi.



Kendisini torunlarının baktığını hatırlatan Baltacı, hiç bir şeye ihtiyacı olmadığını söyledi.



Torunu Mustafa Baltacı ise anneannesinin bakımını yaptığını ifade ederek, "Anneannem sürekli oyunu kullanır. İyice yaşlandığı için biraz zor olmaya başladı ama biz de istikrarın devam etmesi için fedakarlık yapmak zorundayız. Bu nedenle görevimizi yerine getirdik" diye konuştu.



Mustafa Baltacı, yetkililerin yaklaşık 3 ay önce kendileriyle görüşerek anneannesine yaşlılık maaşı bağlanmasını teklif ettiklerini ama kabul etmediğini sözlerine ekledi.



#Rize'nin Güneysu
#Rize
#106 yaşındaki Meryem Baltacı
il y a 8 ans